Geel-Zwart ’30 houdt Sportverkiezing 2013

Volgens een goede traditie organiseert het jeugdbestuur van sv Geel-Zwart ’30 rond de jaarwisseling de Geel-Zwart Sportverkiezing. In 1968 was er de eerste sportverkiezing in ‘t Zand. De namen van alle winnaars staan op de wisselbeker zoals bijv. Gert Baltus (1974), Jack Jongejan (1994) en Annemiek Bakker (2005).

De winnaar van deze verkiezing is de sporter die gedurende het afgelopen jaar opvallend heeft gepresteerd, er met kop en schouders bovenuit stak of zich juist weer op een andere wijze heeft onderscheiden. Het kan ook een team zijn, immers de winnaar van de Sportverkiezing 2012 was Geel-Zwart 1. In dat jaar gepromoveerd naar de vierde klasse en daar vervolgens heel goed in de eerste competitiehelft. Het is ook heel goed mogelijk dat de jury kiest voor de vrijwilliger die zich jarenlang en/of buitengewoon inzet voor een Zandtemer sportvereniging of de sport in het algemeen.
De jury bestaat dit jaar uit: Jan Bakelaar, Joris de Haan, Cees Johannes, Colien Dekker, Selco Bos, Stefan de Wit, Gerda van Kampen, Willem Apeldoorn, Jo Linting, Mariska Hopman, Gerard Sijs, Klaas van Diepen, Annemieke Boersen, Gerard Hobma Sr., Willem Ligthart, Agaath Molenaar, Ben de Wit, Leon van der Poel, Karin de Wit, Marcel de Jong, Peter Glas, Margret Zwaneveld, Piet Bakker, Nico Groot, Judith Deutekom, Bart Hoekman, Gerard Schouten, Carla Nielsen en Henk de Groot. Binnenkort maken zij hun keuze. Zondag 5 januari 2014 is de bekendmaking en de huldiging van de winnaar en de nummers twee en drie van de Geel-Zwart Sportverkiezing om 13.00 uur in de Geel-Zwart kantine. Dan wordt bekend wie de opvolger is van Geel-Zwart 1, de winnaar van de Sportverkiezing 2012 (zie foto).

Sportverkiezing winnaars 2012

FOTO ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info