Geel-Zwart tweede bij eigen veteranentoernooi

Het veteranentoernooi vanwege het 85-jarig bestaan van Geel-Zwart is afgelopen zaterdag gewonnen door ZAP. Het toernooi begon tien minuten later omdat de bui van half vijf werd afgewacht. Daarna prachtig weer, waarbij de wind gaandeweg de wedstrijden wat ging liggen.

Uiteindelijk is er weer in twee poules van vier gespeeld door de afzegging van Kleine Sluis en de aanmelding vorige week donderdag van SRC. Onder leiding van good-old Dennis de Jong startten de Schagenaren met een overwinning op Callantsoog maar moest het de overige punten aan JVC 2 en ZAP laten. Met ZAP als verwachte winnaar in de poule.
In de andere poule ging het tussen het verrassend sterke Vesdo en Geelzwart. Vesdo had aan de oudste toernooideelnemer Vesdo-voorzitter Wim Vonk een sterke doelman. Niettemin kwamen de gastheren met 9 uit 3 als poulewinnaar uit de bus. Onderlinge duel 4-2.

Om het toernooi te winnen ging het om doelsaldo. Geel-Zwart en ZAP moesten dus met grote cijfers hun laatste pouleduel winnen, waarbij Geel-Zwart het warmgedraaide JVC 1 nauwelijks op de knieën kreeg en geluk had met de gemiste penalty van Piet Oele (uitslag 2-1), zegevierde ZAP met 7-1 over SRC. Met nota bene een geblesseerd toekijkende André Tielens, maar een op dreef zijnde Ferencz Stam (5 goals).
Einduitslag obv wedstrijdpunten en doelsaldo: 1. ZAP, 2. Geelzwart, 3. Vesdo, 4. JVC 2, 5. SRC, 6. JVC 1, 7. VZV, 8. Callantsoog.

FOTOGRAFIE DIRK SMIT

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info