Gemeente stopt eigen bijdrage begeleiding en dagbesteding

Vanaf 1 januari 2018 betalen de inwoners van Schagen die gebruik maken van de Wmo-voorzieningen begeleiding en dagbesteding geen eigen bijdrage meer. Dit heeft de gemeenteraad op 26 september 2017 besloten. De eigen bijdrage voor begeleiding blijkt voor sommige inwoners een reden om af te zien van begeleiding en/of dagbesteding: onbedoeld een negatief effect.

De inwoners die alleen begeleiding en/of dagbesteding hebben, betalen geen eigen bijdrage meer. Inwoners die ook andere voorzieningen hebben (bijvoorbeeld schoonmaakondersteuning of een scootmobiel), blijven na 1 januari voor deze voorzieningen een eigen bijdrage betalen. Zij betalen hier op dit moment ook een eigen bijdrage voor. De hoogte van de eigen bijdrage is afhankelijk van de hoogte van het inkomen (maar nooit hoger dan de kostprijs). Voor deze inwoners verandert er mogelijk niets aan de hoogte van de eigen bijdrage die zij moeten betalen.

Ook na 1 januari worden er door het CAK facturen voor de eigen bijdrage voor begeleiding en dagbesteding verzonden. Deze facturen mogen alleen gaan over de begeleiding en dagbesteding die tot en met 31 december 2017 is geleverd. De gemeente roept de betreffende inwoners op hier alert op te zijn.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info