Gemeente vraagt inwoners mee te denken over alcohol- en drugsgebruik jeugd

Wethouder Ben Blonk maakt zich zorgen over alcohol- en drugsgebruik onder jongeren. Hij roept inwoners van Schagen op om met hem mee te denken over een effectieve aanpak van dit probleem. Volgende week ontvangen ruim 3.000 leden van het inwonerspanel een enquête waarin ze hun ideeën kunnen delen. Wie nog geen lid is van het inwonerspanel kan dit eenvoudig regelen via www.schagen.nl/inwonerspanel.

“Ieder kind heeft het recht om veilig en gezond op te groeien”, zegt de wethouder, “en de medische wetenschap maakt steeds duidelijker dat alcohol- en drugsgebruik op jonge leeftijd ernstige schade toebrengen aan de ontwikkeling en de gezondheid van jongeren. Aangezien de directe omgeving van een kind het beste weet wat werkt, vraag ik onze inwoners om met ons mee te denken en ideeën aan te dragen. Als voor de uitvoering van die ideeen geld nodig is, dan kan de gemeente hiervoor zorgen. Ik roep dus ouders, maar ook buren, familie, school, sportcoaches op om de enquête in te vullen en ideeën aan te dragen. Het gaat immers om onze jeugd, onze toekomst.”

Mensen die nog geen lid zijn van het inwonerspanel kunnen dit heel eenvoudig vandaag nog regelen via www.schagen.nl/inwonerspanel, benadrukt Blonk: “Zij kunnen dan volgende week aan deze belangrijke enquête meedoen en ook in het vervolg over andere zaken meedenken die ons allemaal aangaan.”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info