Gemeenteambtenaren schenken aan Soroptimistclub Schagen

Donderdagmiddag 12 december ‘kozen’ de medewerkers van gemeente Schagen hun kerstpakket. Ze konden ook kiezen voor een schenking aan Soroptimistclub Roos van Schagen. De opbrengst is €1422. Een super bedrag, waar de club ontzettend blij mee is.

 Lokale ondernemers

Donderdagmiddag 12 december waren de medewerkers van gemeente Schagen aanwezig bij een interne kerstmarkt. Hier bieden lokale ondernemers hun waren aan. De medewerkers van de gemeente kiezen wat zij willen hebben. Naast de keuze voor producten of cadeaubonnen van de lokale ondernemers kunnen de medewerkers hun kerstpakket ook schenken aan een goed doel. De medewerkers kiezen zelf welk deel van hun kerstpakket zij willen schenken aan het goede doel. Dit jaar is dat Soroptimistclub Roos van Schagen.

Soroptimistclub Roos van Schagen

Soroptimistclub Roos van Schagen is onderdeel van Soroptimist International. Soroptimisten zetten zich wereldwijd in voor de bevordering van mensenrechten en de positieverbetering van vrouwen en meisjes. Regionaal, nationaal en internationaal werken Soroptimisten samen om deze doelstellingen te bereiken. De Roos van Schagen is opgericht in 2014. De club telt zo’n 21 actieve en maatschappelijk betrokken vrouwen, met een diversiteit aan werkervaring, leeftijd en achtergrond. Regionaal vragen zij aandacht voor een steeds groter wordend probleem dat veel tieners en jongeren treft: sexting en grooming. Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte foto’s, video’s of tekstberichten via mobiele telefoons of internet. Grooming is het benaderen van en contact leggen met kinderen, met als doel het mogelijk maken van seksueel contact. Vaak gebeurt dit via internet; het is een soort digitaal kinderlokken. De opbrengst van de kerstmarkt komt geheel ten goede aan het regionale project: voorlichting geven over sexting en grooming aan jongeren én ouders/ verzorgers in de gemeente Schagen. Begin deze maand was de Grote Kerk op de markt oranjeverlicht. De Soroptimistclub Roos van Schagen wilde hiermee aandacht vragen voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info