Gratis cursus Politiek Actief, nog enkele plaatsen vrij

Woensdag 23 september begint in de gemeente Schagen de gratis cursus Politiek Actief. De cursus wordt ‘corona proof’. In de cursus kunnen inwoners een kijkje nemen achter de schermen van de lokale politiek. Hiermee wil de gemeente inwoners enthousiast maken om politiek actief te worden. Bijvoorbeeld als lid van een politieke partij, in een adviesraad of als raadslid.

Het kan zijn dat in september nog maatregelen gelden om het coronavirus in te dammen. De cursus zal in elk geval ‘corona proof’ zijn. Dat wil zeggen: als het kan met dan geldende maatregelen, is de cursus fysiek, mogelijk dan ook op ruime afstand van elkaar. Als er strengere maatregelen zijn of de groepen zijn groot, wordt de cursus digitaal gegeven. De deelnemers horen hier te zijner tijd meer over.

Voor wie is de cursus bedoeld?
De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover denkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Er zijn daarnaast inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming. Ook voor hen is de cursus zeer geschikt. De cursus is voor inwoners uit dorpen en stad van de gemeente Schagen. Er zijn reeds twaalf aanmeldingen. Er kunnen nog een paar mensen bij.

Programma
De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten. Naast theoretische kennis, verbeteren de deelnemers ook hun vaardigheden, zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten en gastdocenten geven presentaties. Uiteraard ontmoeten de deelnemers ook lokale politici en bestuurders, om ervaringen uit de praktijk te horen. Dit kan online zijn. De cursus start op woensdag 23 september. De volgende bijeenkomsten zijn op dinsdag 29 september, dinsdag 6 oktober, dinsdag 20 oktober, dinsdag 27 oktober en woensdag 28 oktober. Met elke bijeenkomst een ander thema. De bijeenkomsten zijn online of indien mogelijk in het gemeentehuis aan de Laan 19 in Schagen. Elke bijeenkomst begint om 19.30 uur. Meer over de inhoud van de avonden krijgen de deelnemers.

Deelname is gratis. Er zijn 30 plekken beschikbaar. Bij meer interesse zal er een 2e cursus worden georganiseerd in het voorjaar van 2021. Aanmelden kan tot en met 15 augustus 2020 door een mail incl. korte motivatie te sturen naar griffie@schagen.nl De cursus wordt verzorgd door: de griffie van gemeenteraad Schagen en ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info