Groepsbehandeling logopedie bij Parkinson

Revalidatie- & Behandelcentrum Samen start met een reeks groepsbehandelingen logopedie voor mensen met de ziekte van Parkinson. In tien wekelijkse bijeenkomsten leren mensen om te gaan met de gevolgen die Parkinson heeft op hun taal, spreken en slikken. De eerste bijeenkomst is op woensdag 26 november van 14.00 tot 15.00 uur en vindt plaats in Magnushof, Jacob Ruijsdaellaan 30, 1741 KW in Schagen.

In de groepsbehandeling wordt aandacht besteed aan het luider spreken in een gezelschap. Ook oefent u bijvoorbeeld hoe u verder kunt gaan met spreken op het moment dat u vastloopt en komen eventuele problemen met slikken en speekselverlies aan bod. Doordat de behandeling in een groep is, is er veel interactie mogelijk. U kunt elkaar bijvoorbeeld tips geven en een hart onder de riem steken.

Kosten
Voor deze behandeling is een verwijzing van de neuroloog nodig. De behandeling wordt vergoed door de zorgverzekeraar, maar houd wel rekening met het eigen risico.

Meer informatie en aanmelden
Wanneer u zich op wilt geven voor de groepsbehandeling logopedie dient u zich voor 17 november aan te melden bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen via 0224-211149 of via behandelcentrum@woonzorggroepsamen.nl. Kijk voor meer informatie over logopedie bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen op www.woonzorggroepsamen.nl.

Over Revalidatie- & Behandelcentrum Samen
Revalidatie- en Behandelcentrum Samen is onderdeel van Woonzorggroep Samen. Het centrum richt zich specifiek op de oudere revalidant, die gevolgen ondervindt van een ziekte, aandoening of ongeval. In het bijzonder mensen met CVA, electief, trauma en amputatie.
Naast poliklinische behandelingen door onze fysiotherapeuten, ergotherapeuten en logopedisten, kunnen mensen tijdelijk bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen verblijven om te revalideren. Het centrum is gevestigd in Magnushof, Schagen, maar de behandelaren komen ook bij mensen thuis.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info