Eerste bewoners in huurappartement De Bron

Sinds 8 november is het eerste huurappartement in De Bron in Schagen bewoond. Meneer en mevrouw De Moel uit Schagen zijn de eerste huurders. Mensen willen tegenwoordig steeds langer zelfstandig blijven wonen. Hierdoor, én door de veranderingen in de ouderenzorg, bouwt Woonzorggroep Samen een groot aantal appartementen in De Bron om tot huurappartementen. In de huurappartementen wonen mensen zelfstandig in een beschermde woonomgeving met voorzieningen binnen handbereik. Wanneer ze zorg nodig hebben, is het thuiszorgteam altijd dichtbij.

Voor meneer en mevrouw De Moel is een huurwoning in De Bron een uitkomst. Ze beginnen langzamerhand wat meer zorg nodig te hebben. “Daarom is het fijn dat de zorg nu 24 uur per dag dichtbij is”, aldus mevrouw De Moel. “Dan kunnen we altijd op de zorg terugvallen als dat nodig is. Maar ik vind het ook fijn om mijn eigen huishouden te blijven runnen en zelf te kunnen koken. Dat kan in een huurappartement.” Meneer De Moel gaat drie dagen per week naar de dagbehandeling in Magnushof. “Op die dagen is het wel stil in huis, ik heb dan behoefte aan wat extra gezelligheid. Hier in De Bron is die extra gezelligheid aanwezig. Ik kan aanschuiven bij het koffiedrinken en meedoen aan activiteiten,” zegt mevrouw De Moel.

Huren bij Samen
Niet alleen in De Bron, maar ook in veel andere locaties van Woonzorggroep Samen kunnen mensen een appartement huren en zo zelfstandig blijven wonen met zorg dichtbij. Kijk op www.woonzorggroepsamen.nl voor alle locaties met huurmogelijkheden of bel 0224-211136.

Over Woonzorggroep Samen
Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, óók bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren.

Consulent klantenservice Yvonne Riemens (oud-Zandtemse) van Woonzorggroep Samen geeft meneer en mevrouw De Moel een bos bloemen. Zij zijn de eerste huurders van De Bron.
Consulent klantenservice Yvonne Riemens (oud-Zandtemse) van Woonzorggroep Samen geeft meneer en mevrouw De Moel een bos bloemen. Zij zijn de eerste huurders van De Bron.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info