Handbalsters Geel-Zwart boeken eerste zege in de zaal

Twee weken terug speelden Tornado en Geel-Zwart nog tegen elkaar in de stromende regen op het veld, nu stond er een ontmoeting in de zaal gepland. Het was weer Geel Zwart die aan het langste eind trok en de punten mee naar huis mocht nemen. Met 24-25 was het een spannende pot.

Geel-Zwart in het verslag: ‘Na het eerste verlies in de zaal van vorige week tegen DSO wilden we tegen Tornado van de nul afkomen. De wedstrijd startte fel en snel. Toch kwam Tornado op voorsprong. Wel konden we aldoor 1 puntje er achter blijven. Tornado zetten onze nummer 10 vast en dachten daarmee een slimme zet te hebben bedacht. Toch niet, want onze andere opbouwers kunnen net zo goed handballen. Zo kwam er door deze mandekking erg veel ruimte voor onze opbouwers op de cirkel en zij konden dan ook meerdere malen scoren.’TornadoGZokt13-454x303

Het vervolg: ‘Na 10 minuten spelen kwamen we op gelijke hoogte. We hadden het spelletje van Tornado door (snelle tegenaanval, waarin de hoek een wissel maakt met de opbouwer en die vervolgens in de hoek afrond). In de derde fase probeerden ze vooral te binden en gingen veelvuldig over in een 4-2 aanval. Ook dit hadden we na 10 minuten door en verdedigden we hard. Daarna kwamen wij eroverheen met snelle tegenaanvallen en mooie combinaties. Dit resulteerde in een 13-16 ruststand.’

‘Na rust kon Tornado de eerste tien minuten terug komen en werd het zelfs nog even 18-18. Gelukkig herpakten we onszelf weer en liepen we door aanvallen goed uit te spelen uit naar 18-21 en 19-24. Tornado wilde toch niet zomaar verliezen voor eigen publiek en begon 7 minuten voor tijd met een inhaal race. Wij raakten hierdoor een klein beetje de weg kwijt. Met nog 1.07 min te spelen scoorde Tornado 24-25. Met een lange aanval probeerden we het uit te spelen. Dit lukte net niet en daardoor kon Tornado toch weer een snelle tegenaanval spelen. Hun bal raakte net de lat en het eindsignaal klonk’, zo laten de dames uit ‘t Zand weten.

Geel-Zwart tot slot: ‘We zijn door het oog van de naald gekropen. Het was eigenlijk helemaal niet nodig, want we kunnen zeker wel concluderen dat we deze wedstrijd de betere waren. Maar dan moeten we de volgende keer wel ons niveau vasthouden en ons niet gek laten maken als het een beetje spannend wordt. Een goede les voor de komende wedstrijden. Gelukkig zijn we wel van de nul af! Jaja, we staan momenteel 8ste van de 12 teams na twee wedstrijden. Top meiden!! Komende week weer hard trainen zodat we as zondag VOC 3 in eigen hal om 13 uur gaan verslaan. U komt ons toch ook aanmoedigen?’

BRON: HANDBALVANDAAG