Het belang van een dorpsagenda en daarnaar te kijken…

Je hoort het wel vaker in het dorp: “Ik wist helemaal niet dat dit vandaag was” of “Oh, maar dan is er ook al …”. Oftewel het is niet voor iedereen duidelijk wanneer iets wordt georganiseerd én daarbij hoe men die informatie kan achterhalen. Voorheen werd vaak de Sportvriend hiervoor gebruikt met de agenda van Gerard Schagen. Die Sportvriend is er niet meer; dat weten we ondertussen wel. Maar zo’n agenda die is er nog wél en eenvoudigweg op deze website.

Je ziet de aankomende punten vanuit de agenda op elke webpagina van deze website, maar ook in de 2-wekelijkse nieuwsbrief. Daarnaast kun je naar de Agenda-pagina om de gehele agenda te bekijken; https://www.tzand.info/kalender/.

Voor zo ver niet zo heel ingewikkeld natuurlijk, maar een agenda is pas interessant wanneer deze goed gevuld en zoveel mogelijk compleet is. Dát is de uitdaging. Waarom is dit zo belangrijk?

  1. Men is op de hoogte van wat er gaande is in en om het dorp; oftewel de kans op meer bezoekers naar je evenement wordt groter…
  2. Wanneer er iets georganiseerd gaat worden, kan men eerst even kijken in de agenda of die datum(periode) wel beschikbaar is. Het is natuurlijk zonde als er tegelijkertijd iets georganiseerd wordt.

Een voorbeeld van punt 2 was zondag 11 september 2022. Een prachtige nazomerse zondag waarbij welgeteld 3 evenementen in het dorp werden gehouden:

  1. Struinen door ’t Zand
  2. Beachvolleybal door The Serve
  3. Open Monumentendag met festiviteiten bij Molen De Hoop

Dit is natuurlijk zonde, want spreiding van de evenementen zorgt voor een grotere kans op meer bezoekers bij elk van de evenementen.

Hoe te voorkomen?
Nou dat is eigenlijk best eenvoudig. Iedereen kan een agendapunt indien via een mailtje aan agenda@tzand.info. Geef hierin aan wat er gaat plaatsvinden, welke datum/data en wat uitleg over het evenement. De redactie van tZand.info zal er dan voor zorgen dat dit in de agenda komt.

Samen kunnen we er dus voor zorgen dat de agenda up-to-date is en blijft en we allemaal kunnen genieten van het moois dat er in het dorp en omstreken georganiseerd wordt.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info