Nieuwjaarsreceptie 2023 en uitslag sportverkiezing 2022

Tijdens de nieuwjaarsreceptie bij Geel Zwart is de uitslag van de sportverkiezing bekend gemaakt. De 30-koppige jury is gekomen tot de volgende uitslag:
 
 1. De winnaar van de sportverkiezing 2022 is Rick van Breda! Deze oud-winnaar van de ronde van ’t Zand, is een klasbak op de fiets met een geweldige erelijst. Met als kers op de taart afgelopen jaar de Nederlandse titel in het strandracen.
 2. De 2e plaats ging naar Peter Tas vanwege zijn prestaties in het hardlopen. Een topsporter in hart en nieren. Loopt ultra lange afstanden. Hij werd 20 november in Castricum nog tweede bij een wedstrijd over 60 km in 5 uur en 20 minuten en liep in 2022 de 100 km in de Race to the Stones in Engeland in 11 uur en 24 minuten.
 3. De 3e plaats ging naar Kelly de Heer, topvrijwilliger bij o.a. de handbal en de tennis.
 4. De 4e plaats ging naar Geel Zwart 3: vorig seizoen kampioen geworden.
 5. De 5e plaats ging naar Geel Zwart 1; vorig seizoen gepromoveerd naar de 3e klasse.
 De nieuwjaarswedstrijd leverde onder leiding van scheidsrechter Bart Hoekman weer een fanatiek duel op. De strijd tussen oud-Geel Zwart spelers en de huidige Geel Zwart selectie eindigde in een 1-1 gelijkspel.
 
Aansluitend op de nieuwjaarswedstrijd vond de nieuwjaarstoespraak van voorzitter Hans Ruygrok plaats. Hij sprak in een goed gevulde kantine de aanwezigen toe, waarin hij o.a. zijn dank uitte naar de vele vrijwilligers van de club en hij is verheugd dat alle activiteiten na 2 corona jaren weer onbeperkt doorgang kunnen vinden.
 
Bas Veul is bevorderd tot lid van verdienste vanwege zijn jarenlange inzet bij Geel Zwart als voormalig voorzitter, scheidsrechter, trainer en voormalig lid van de kantinecommissie.
Ton Smakman is bevorderd tot erelid vanwege zijn inzet als scheidsrechter, voormalig bestuurslid, het Geel Zwart boek en vele anderen bijdragen.
 
De volgende jubilarissen zijn in het zonnetje gezet:
 • Gerard Pater – 50 jaar
 • Adri de Wit – 50 jaar
 • Ton Smakman – 50 jaar
 • Joop Bleijendaal – 50 jaar
 • Willem Ruygrok – 25 jaar
 • Jack de Heij – 25 jaar
Na het formele gedeelte is er nog lang nagepraat onder het genot van een drankje en muzikale begeleiding van DJ Luuk.
Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info