Hoek tot Helder

20 september was het dan eindelijk zover. Hoek tot Helder kon van start gaan. Er stond een goede zuid wester wind op de voorspelling en de condities zagen er goed uit.

Half 4 ging de wekker we (Rick en Merel) moesten om 6 uur aanwezig zijn in Hoek van Holland. Na het aanmelden konden we in het donker beginnen met het oppompen en het klaar leggen van de kite. Om 7:10 zijn we begonnen aan de tocht.

Het begin stuk viel erg tegen en na 2 minuten kite waren we elkaar al kwijt geraakt in alle drukte. De wind stond een beetje aflandig en hierdoor was het lastiger om snel vooruit te komen. Achter de pier van Scheveningen was de eerste stop. Bij deze stop kwam de wind van achter de pier daardoor vielen er veel kites uit de lucht en was het een chaos in het water. Er lagen meerdere kites in de knoop en zijn er een aantal ver uit zee gered door de KNRM.

Na een korte stop zijn wij snel doorgegaan richting IJmuiden. Ook dit stuk viel op sommige plekken niet mee. Ter hoogte van Zandvoort trok de wind hard aan en waren de golven meters hoog. Dit stuk was wel even afzien. Gelukkig werd de wind weer ietsje minder en konden we weer snel richting IJmuiden. Bij IJmuiden was de 2e stop hier hadden we een snelle lunche pauze want over 15 min zou de laatste bus gaan naar Wijk aan Zee.

Na de bus rit zijn we op Wijk aan Zee aangekomen. Snel hebben wij alles weer opgetuigd om onze weg te vervolgen naar Camperduin. Dit stuk ging ons gelukkig een stuk makkelijker af. De kust draait hier gelukkig een stukje en daar door kwam de wind richting beter uit. De wind trok hier flink aan en gingen daardoor snel vooruit. De stop van Camperduin kwam snel inzicht.
Op onze handen begonnen al de eerste tekenen van blaren te komen. Na lekker een muffin gegeten te hebben op Camperduin zijn wij doorgegaan naar het bekendste deel van de tocht. Vanaf hier was het letterlijk de strandtenten aftellen en wisten we precies waar we zaten. Dit deel was hobbelig met hoge golven maar goed te doen. Het laatste deel zat de vaart er goed in en zijn wij uiteindelijk om 16.45 gefinisht op het strand van Huisduinen.

De blaren staan op onze handen. Maar samen met de rest hebben we          1 miljoen op gehaald voor de Hartstichting.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info