Hup!!!

Niet iedereen houd van stempels drukken op iets of iemand. Ook ik niet. Moet er eerst duidelijk wezen wat er aan de hand is of wat er precies allemaal speelt. Moet er geen misbruik worden gemaakt om stempels opgedrukt te krijgen. Maar soms kan zo’n stempel je heel goed helpen verder te komen met iets waar in je bleef steken.

In onze situatie wisten we welke stappen we konden ondernemen en waar we moesten zoeken om ons meissie verder te kunnen begeleiden. Deed school er alles aan om ons hierin verder bij te helpen met alle inzet en mogelijkheid die ze hadden. Werd onze kanjer opgenomen binnen speciaal onderwijs om haar gericht te begeleiden en onderwijzen op het niveau dat zij zo nodig heeft. En doet ook deze school er alles aan binnen hun kunnen alle kinderen op deze school een fijne en leerzame schoolperiode te laten doorlopen. Ontzettend blij zijn wij dat deze mogelijkheden geboden kunnen worden.

Vandaag, 6 november staken de leraren uit het onderwijs.  Alweer! Ja, alweer. En dat wekt her en der onbegrip op. Veelal bij de werkende ouders. De ouders die misschien niet zien dat het in het belang van de toekomst van hun kinderen is. Maar meer bezig zijn met óf zij die dag de opvang voor hun kind wel kunnen regelen omdat juist die dag een belangrijke vergadering of meerdere on-mo-gelijk te verplaatsten afspraken gepland zijn.

Ik persoonlijk sta erachter. Niet alleen omdat wij te maken hebben met (bijzonder) onderwijs. Maar ook omdat ik wil dat ieder kind een gemotiveerde, niet uitgebluste , alerte juf voor de klas heeft staan. Dat er meer meesters op scholen komen. Dat de zij-instromers geen jarenlange weg af hoeven te leggen. Dat kinderen die extra hulp nodig hebben deze ook kunnen krijgen. Dat er ruimte en kunde is om te blijven zien dat íeder kind uniek is. En íeder kind gezien moet blijven worden. Gewoon, omdat ieder kind gebaat is bij goed onderwijs. Nú én in de toekomst. De structurele problemen moeten structureel opgelost worden.

Iedereen gun ik , op welke werkplek dan ook, salariëring naar inzet en geen overmatige werkdruk, gelijkheid, waardering. Iedereen heeft dan ook het recht om te staken. Voor vandaag heb ik mijn opvang geregeld. Hup juffen, Hup meesters, zet ûm op!!!!

Nu maar hopen dat opa en oma niet in staking gaan ………

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info