Identiteit van Schagens kustplaatsen gepresenteerd in de Jonge Prins

Vanavond vindt vanaf 19.30 uur in de Jonge Prins een presentatie plaats over de identiteitsprofielen van de kustplaatsen van de gemeente Schagen. Waarin zijn onze kustdorpen sterk en in hoeverre kunnen ze samenwerken in de toeristische markt? Daar geeft de presentatie antwoord op. De gemeente licht ook toe, aan de genodigde ondernemers, welke vervolgstappen de gemeente voor ogen heeft.

Wethouder Groot: “Groote Keeten, Callantsoog, Sint Maartenszee en Petten zijn kustdorpen met elk een eigen identiteit. Die identiteit kunnen zij versterken. Hoe zij dat kunnen doen, dat is onderzocht volgens de Identity Matching-methode. Dit onderzoek geeft antwoord op vragen als: zijn de kustplaatsen te verschillend in de toeristische markt of is er zoveel overeenkomst dat zij elkaar kunnen versterken? Als de kustplaatsen samen marketing en communicatie kunnen doen, welke bijzondere aantrekkelijkheden hebben zij dan (waarin kunnen zij zich onderscheiden) en wat betekent het voor het aanbod van de afzonderlijke kustplaatsen? Overigens gaat het over het gebied tussen het Noordhollands kanaal en de Noordzeekust.”

Uit het onderzoek is inzicht gekomen in de waardering voor en de potentie van de kustplaats. Overeenkomsten en verschillen tussen de kustplaatsen komen ook duidelijk naar voren uit het onderzoek. De presentatie wordt gehouden door Paulus Emden Huitema van Identity Matching Academy. De aanwezigen kunnen vervolgens met hem en met wethouder Andre Groot van gedachten wisselen. Ondernemers en belangstellenden zijn welkom.

Om alle kustplaatsen veilig, leefbaar en economisch vitaal te houden, werkt de Provincie Noord-Holland sinds 2012 samen met de Noord-Hollandse kustgemeentes aan de aantrekkelijkheid én diversiteit van het aanbod langs haar kust. Wat betreft de provincie betekent dit in Noord-Holland: zowel ruimte bieden aan rust en natuur als aan intensieve drukte en vertier.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info