Kees Boschma en Frank Veul “Bregman” Kampioenen

Van 13 t/m 16 maart jl. Werd het 43e Jb. Bregman toernooi gespeeld in de zaal van Café, Restaurant “de Jonge Prins” in ’t Zand. In totaal deden 119 deelnemers mee, waaronder 50 junioren en 69 senioren. Het aantal deelnemende dames bedroeg in totaal 12.

Er werden buitengewoon spannende partijen gespeeld, waarvan het publiek optimaal genoot. De 2 besten uit de poule en ook de twee beste derden streden zaterdag om een plaats in de finale. Hierbij streden ook de dames Truus Rietveld, Marja Reijven, Suzanne Soemers en Jacqueline Deutekom mee.

 

In de finale van de junioren moest Jaap Wit zijn meerdere erkennen in Kees Boschma. Jaap moest 2 caramboles meer maken dan in de halve finale en dit brak hem op.

In de finale van de senioren tussen Frank Veul en Leo Tas moest laatstgenoemde 1 carambole meer maken dan in de halve finale. Hij kwam net die ene carambole tekort. Frank maakte de spannende partij af in 20 beurten.

In de strijd om de 3e en 4e plaats bij de junioren wist Marco Schilder Danny Kouw te verslaan en bij de senioren wist Peter Tesselaar de partij naar zijn hand te zetten en won van Ton Jalving.

Uiteindelijk mochten Kees Boschma (junioren) en Frank Veul (senioren) de kampioensbeker in ontvangst nemen. Zij mogen zich een jaar lang “Bregman” Kampioen noemen. Kees Boschma heeft deze titel al langer, want hij wist ook de 2 vorige edities te winnen.

Vanwege Corona, mag hij zich al vanaf 2019 “Bregman” Kampioen noemen. Er komt nog een jaartje bij. Hoe knap is dat…..

 

Uitslag 43e Jb. Bregmantoernooi

Junioren:

  1. Kees Boschma
  2. Jaap Wit
  3. Marco Schilder
  4. Danny Kouw

Senioren:

  1. Frank Veul
  2. Leo Tas
  3. Peter Tesselaar
  4. Ton Jalving

 

De hoogste serie stond op naam van Wilco Weij. Van de te maken caramboles van 150, wist hij er 81 in 1 beurt te maken. De kortste partij stond op naam van Ton Jalving. Hij won in 7 beurten van Ger Slop.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info