Rudolf Boersen Kampioen van de Zandstee 2019

Een verslag van Th. D.

Na het Jb. Bregmantoernooi weet Rudolf ook het kampioenschap van de Zandstee binnen te halen. Dus een super biljartseizoen voor hem. In de voorronde op dinsdag liet Rudolf al zien dat er met hem niet viel te spotten. Hij werd daar poulewinnaar in Poule A met een percentage van 133%. In poule B was Piet Spil heer en meester. Hij wist met een serie van 11 zelfs Gerard Rietveld te verslaan. Werd daardoor overtuigend winnaar met een percentage van 121%.

Jos Beers en André Hertogh gingen als de nummers twee mee naar de finales op vrijdag. Op donderdag was in poule C de kampioen van vorig jaar, Gerard Pater in goede doen. Drie partijen gewonnen met een percentage van 118%. In poule D bleef het spannend tot de laatste partij. Tom Deutekom wist echter de goed spelende Joop Bleijendaal achter zich te houden. Op percentage werd Tom 1e (92%). Joop ging wel als nummer twee (79%) door evenals Hans Tol, die voor de, met een voetblessure uitgevallen, Jan Bakelaar, speelde.

Op de finaledag vrijdag 26 april was Rudolf wederom de sterkste in Poule AA. Won twee van de drie partijen met een percentage van 102%. Een terechte finalist. Hans Tol werd de nummer twee in die poule. Tom Deutekom liet in Poule BB zien dat ook hij zin had in een finalewedstrijd. Hij won alle drie zijn partijen en dat met een percentage van 130%. Jos Beers werd daar tweede. De strijd om de derde en vierde plaats tussen Jos en Hans was vrij snel beslist. Jos wist het partij in 15 beurten uit te maken en werd dus nummer 3. De finale was eigenlijk een kopie van de finale van het seizoen 2014/2015. Wederom Tom en Rudolf tegenover elkaar en ook dit keer was Rudolf te sterk.Na precies 20 beurten kon Rudolf de keu triomfantelijk omhoog houden en mag hij zich een jaar lang kapioen van de Zandstee noemen.

De eindstand was zodoende: 1. Rudolf Boersma 2. Tom Deutekom 3. Jos Beers 4. Hans Tol. De hoogste serie van het teornooi is nog gemaakt door Arie van Loon (19 caramboles). Het was weer een gezellig en geslaagd toernooi dat eigenlijk meer toeschouwers verdiende te krijgen. Gelukkig dat onze trouwste supporter/schrijver/teller Berto Groot altijd weer aanwezig is. Ook alle andere tellers en schrijvers natuurlijk bedankt en hopenlijk zien we jullie volgend jaar weer.

De prijzen worden uitgereikt op de afsluitende vergadering van de SOOS op vrijdag 10 mei a.s. in de biljartzaal van de Zandstee. Het volgende seizoen begint weer in week 36 ( 2 t/m 6 september). Natuurlijk kan er de gehele zomer vrij gebiljart worden op de maan- en donderdagmiddag. Wilt u ook komen biljarten in de Zandstee ? Wel even aanmelden bij Tom Deutekom of Thijs Dekker. Ik wens iedereen een geweldige zomer toe.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info