Kraakman Perfors in veel grotere jas

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op dinsdag 15 januari 2019 in Sportcafé ’t Zand wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2018 is gekozen en zo de opvolger wordt van Art & Metal. Op www.tzand.info komen de genomineerden aan het woord. Vandaag Reinder Kooistra van Kraakman Perfors.

 

Kraakman Perfors is John Deere dealer en gespecialiseerd in landbouw-, tuin- park- en golfmachines. De vestiging in ‘t Zand zit midden in een verhuizing naar het nieuwe bedrijventerrein. “Op maandag 7 januari moet alles klaar zijn”, zegt Reinder Kooistra. “Klanten lopen straks bij Kraakman 2.0 binnen!”

 

Het bedrijf groeit naar een oppervlakte van 2400 m2. “Op onze oude locatie hadden we een werkplaats van slechts 375 m2 en daar zat het magazijn bij in”, vertelt Kooistra (44). “Elders op het industrieterrein hadden we een opslagruimte van 800 m2. In de nieuwe situatie hebben we op de begane grond 2.400 m2 aan ruimte, waarvan 960 m2 als werkplaats dient. Mijn collega monteurs kunnen eindelijk weer binnen aan het werk. Op de eerste verdieping hebben we nog eens 600 m2 beschikbaar. Om te groeien moet eerst je jasje groter worden. Dat hebben we nu gedaan.”

 

Enorm trots

Kooistra roemt het proces rond het nieuwe bedrijventerrein aan de Prins Frisoweg. “Alles is in eigen beheer in gang gezet. Met grote dank aan de Zakenclub ‘t Zand en de Stichting Ontwikkeling Kolksluis. Eigen ondernemers en vrijwilligers hebben dit voor elkaar gekregen en daar ben ik enorm trots op. Het is fantastisch om mee te maken. In ?t Zand wordt niet veel gepraat, maar gewoon gedaan. Zo werken wij ook!” Kijk voor meer informatie op www.kraakman.com.

 

Klik hier voor de kerstkrant ’t Zand inZicht.

Foto gemaakt door André Sonderman

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info