Maaike de Wit en Hans Visser beste golfers van ’t Zand.

Afgelopen zondag werd bij Golf en Countryclub Regthuys weer gestreden om de Zandtemer golftitels. Onder perfecte weersomstandigheden gingen vanaf een uur ’s middags 27 heren en 6 dames de strijd aan op de Tulpenlus.  Een warm zonnetje, weinig wind en een prachtige baan, kortom alle ingrediënten voor een gezellige golfmiddag waren aanwezig.

Accountantskantoor Jongejan en Partners, Bloembollenbedrijf Lex Smit, Timmerbedrijf Cees de Wit, Ad de Wit Vastgoed, Jim Spaansen en Golf en Countryclub Regthuys steunden met hun financiële of materiële bijdrage  de organisatie. Zij zorgden er voor dat er leuke prijzen te winnen waren en het inschrijfgeld beperkt bleef tot de greenfee.

De scores waren dit jaar niet uitzonderlijk. Bij de dames nam Maaike de Wit met 16 stablefordpunten de wisselbeker over van Pauline Zwart, die haar titel vanwege vakantie niet kon verdedigen. Jannie Jongejan volgde met 13 punten op ruime afstand als 2e. Bea Jongejan bemachtigde met 12 punten op grond van haar lagere handicap de derde prijs. Zij ging er ook vandoor met de trofee voor de Longest Drive en Jannie Jongejan wist het balletje op hole 8 het dichtst bij de hole te slaan en werd eigenaresse van de Neary trofee.

De heren waren duidelijk beter in vorm. Maar slechts 1 van de 27 spelers haalde meer dan 18 stablefordpunten. Hans Visser  was met 22 punten dan ook afgetekend de beste van de dag en mocht de wisseltrofee overnemen van Sjors van de Berg, die door werk zijn titel ook niet kon verdedigen. Drie spelers eindigden met 18 punten. Op grond van de individuele handicaps nam Jack Jongejan de 2e prijs en Dick van Diepen de 3e prijs mee naar huis. De Neary was voor Eric van Straten, de Longest Drive voor Jack Jongejan.

Traditiegetrouw gingen we na de prijsuitreiking met bijna de complete groep aan de saté met friet en salade en bleef het nog lang gezellig in Winkel.

Volgend jaar de 7e editie van het ZandOmer op zondag 26 mei 2018. Tot dan.

Piet Jongejan

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info