Mijn beleving van de maand juli

MIJN BELEVING VAN DE MAAND JULI
Door Gerard Schagen

Even kijken bij het Beach volleybaltoernooi van The Serve.

Ja, hoe kom je daar? De poort was op slot, maar er is nog een hekje achter de handbalvelden. Kruip door sluip door en je komt op je bestemming, met de rollator is het ook nog éénrichtingverkeer, daarna op het geluid af
Het is gezellig druk en er wordt enthousiast gespeeld. Tegen de harde wind in serveren is voor sommigen toch wat moeilijk, komt die bal zomaar terug waaien.
Je denkt terug aan weleer, toen het stratentoernooi nog een massaal dorpsgebeuren was.
Zal dat ooit nog terug komen???

 

Met het warme weer ging het loopje meestal langs het kanaal richting Stolpen, proberen een koel windje te vangen.
Toen ik daarna weer eens achter de Julianastraat langs liep zag ik dat via 2 bruggetjes de nieuwbouw nu echt verbonden is met het dorp.

Bij het  eerste bruggetje loop of fiets je zo de Wilhelminastaat in, dan steeds recht door en je komt regelrecht bij bakker, Spar en slager terecht, mooier kunnen we het niet maken… Bij het tweede bruggetje kom je in de Julianastraat en ga je via de Kanaalkade naar het dorp. Een prachtige route…

Maar hoe gaat de nieuwbouw in de volksmond heten?? We hebben al een vogelbuurt. Wordt dit dan ’t Zand Noord? Wel erg formeel.. De agrarische buurt? Of beter nog; Werktuigenbuurt…

Ik weet niet wie deze straatnamen bedacht heeft. Er zitten werktuigen bij waar ik nog nooit van gehoord heb. Misschien een idee voor een artikel op tzandinfo met foto’s. Wie pakt het op???

 

De riolering in onze straat is gerenoveerd. Van tevoren kregen we een brief over wat ons allemaal te wachten stond, dat was niet mis…. Een borrelende WC, waarbij het zelfs over de rand kon spatten, deksel dicht dus. Een rode sticker in de deur dat je niet mag douchen, vaatwasser of wasmachine niet mag laten draaien. Groene sticker als alles weer mag.
Het wordt vrijdag, geen borrelende WC en geen stickers gezien. Zonder ongemakken is de klus zomaar geklaard.

 

Het kabinet is gevallen, eindelijk, wel een beetje laat. Groningen, toeslagenaffaire en asielproblemen, het stond al een tijdje stil.

Hopelijk staat een groep daadkrachtige mensen op die ook heilige huisjes omver durven te trappen. Zorgelijk is dat de vrouwenhaat tegenover politici toeneemt. Regelrechte bedreigingen op de persoon, gezin en familie. Je moet wel heel sterk in je schoenen staan.
Zo’n doorzetter was bv Renske Leyten die zich als een terriër heeft vastgebeten in de toeslagenaffaire.

 

Tour de France, 12 juli, 11e etappe, massasprint: Groenewegen, Groenewegen…. Helaas wordt hij op het laatste moment nog voorbijgestoken door die dekselse Belg Philipsen. In de avondetappe wordt hier over nagepraat en we zien daar aan tafel naast Dione de Graaff, Tom Dumoulin en Tom Waes. Jawel, het is de Zandtemer klimgeit Adne van Engelen. Hij en Dumoulin blijken elkaar vrij goed te kennen.

Adne, die ’t Zand heeft verruild voor Thailand mag uitgebreid vertellen over het wielrennen in landen waar deze sport nu ontdekt wordt en een snelle ontwikkeling door maakt. Hoe mensen rijen dik langs de route staan. Het komt ook allemaal nog in beeld.

We zullen Adne niet al te vaak meer zien, vandaar dit stukje en de foto’s

 

De handel in voetballers is weer in volle gang. Belachelijke bedragen worden er betaald, ook door clubs die al diep in de schulden zitten. Het bevorderd een ongezonde scheefgroei. Hoewel, een hecht team kun je niet kopen, dat moet je bouwen.

 

Weer eens een staaltje van je reinste roddeljournalistiek. Via Hart van Nederland kwamen we op Shownieuws terecht. Daar wisten ze te vertellen dat Herman van der Zandt de presentatie van “De Slimste mens” gaat overnemen, volgens een gerucht zeiden ze er tussen haakjes bij.

Op geruchten kan je niet bouwen, maar Shownieuws schijnbaar wel. Verslaggevers werden op pad gestuurd, en ja hoor daar hadden ze het slachtoffer te pakken.

Maarten van Rossum zat achter in een taxi en kreeg gelijk een microfoon onder zijn neus geduwd, hoe hij zijn toekomst zag. Eind van het liedje was dat ze toch moesten inbinden en iets hakkelden van het kan nog wel enige jaren duren…..

 

Ook in Hart van Nederland vaak van die tafrelen, hoewel ze daar ook veel positieve  onderwerpen hebben.  Het gebeurt vaak genoeg dat argeloze burgers een microfoon onder hun neus krijgen met vragen over b.v. hun buren en mogelijk dan antwoorden geven waar ze later spijt van hebben. En de kijkers maar smullen….

Ben ik nu ook aan het roddelen????

 

Juli kende een droge periode maar werd uiteindelijk met 95 mm in 12 dagen toch een natte maand, het gemiddelde is 62 mm.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info