Mijn beleving van de maand oktober

MIJN BELEVING VAN DE MAAND OKTOBER
Door Gerard Schagen

Even een paar dagen er tussenuit; naar Veendam. Niet het mooiste weer maar toch lekker gefietst. Even naar het Veenmuseum tegenover het hotel en beladen met Groninger worst (de winkel heette “Of je worst lust”) weer huiswaarts. Hoewel we in Veendam al de lawaaiige kermis vlakbij hadden op het Museumplein…

Terug in ’t Zand was het dus bijna kermis, we hadden de spouwers al in huis.

Op de zondag werd eerst de kat geknuppeld. Ook de voetbal mag niet ontbreken, met een goed gevoel naar de Leeuwenkuil.

Maar wat is er met Geel-Zwart aan de hand???. Via twee fraaie doelpunten kwamen we met 2-0 voor, wat een weelde!! Op naar de 3-0 zou je zeggen. Mis… men waande zich weer in de 3e klas en ging de voorsprong koesteren.

De Pettemers waren uiterst dankbaar, kwamen gelijk en zelfs op voorsprong. Er zat nog een prima wissel bij trainer Bosch op de bank, Jorin Molenaar. Met zijn strijdlust stuwde hij Geel-Zwart naar voren en stichtte gevaar. Het was te laat, de Kermiswedstrijd werd verloren…

Ik vraag me af waarom Geel-Zwart zowel in de eerste als in de tweede helft vrijwel altijd aan de kant van de bomen speelt, daar is het dan overvol en geen doorkomen aan.

Speelt de wind een rol??

Terug naar de kermis, waar de sirene van de zweef loeit en een lange rij staat te wachten voor het reuzenrad. Het is weer super gezellig.
En dan draven op maandag de paardjes, is er weer veel spanning bij de totalisator.
Feest bij De Jonge Prins, waar helaas een aantal raddraaiers het nodig vond de buiten-toiletten grondig te vernielen. Dan hoop je dat ze zelf nog dagenlang hebben gestonken.

De Jonge Prins/Prins Hrlk blinkt weer, het leven gaat door…

Ik vond nog een paar toepasselijke spreekwoorden:
“Het is niet overal kermis waar de vlag uit hangt”.
Ofwel “Schijn bedriegt”.

“Zijn kontje zal kermis vieren”.
Ofwel “Hij krijgt een flink pak slaag”.

Het weer slaat om; het jeu de boulesseizoen wordt afgesloten met een gezellige middag vol spelletjes.
Het gebak wordt ter plekke klaar gemaakt en desgewenst kan je ook nog een kwak slagroom op je koffie krijgen.

Een hapje en een borreltje en het feest lijkt compleet. Nee nee… hoogtepunt blijft toch wel de prijsuitreiking van het afgelopen seizoen. “En de winnaar van de wisselbeker is….. Wil Deutekom”. De reactie van Wil: “Dat bestaat niet, jullie hebben het mis”. De cijfers zijn echter duidelijk, Wil vergat dat ze het hele seizoen constant heeft gespeeld, dan hoef je niet altijd in de prijzen te vallen maar vergaar je wel punten.

Wil, gefeliciteerd, het is je gegund..

We besluiten daarna met een heerlijke hotdog. Door ook lid te worden kan je dit volgend jaar ook allemaal meemaken.


Ineens stond daar in de agenda “27 okt Hap Stap”. Het was te laat om je nog aan te melden en waar? Nog steeds weet de handbal het Zandtemer platform
tzandinfo niet te vinden met belangrijk nieuws dat voorheen gewoon in De Sportvriend stond.

Meer mensen heb ik gehoord die niet wisten dat er Hap Stap was. Vooral ook de nieuwe Zandtemers, en dat worden er steeds meer, zullen op tzandinfo zoeken naar nieuws en informatie.

Oktober, weer een natte maand waarin plaatslijk grote verschillen zijn. In mijn achtertuin viel 191 mm regen in 18 dagen in 2020 was dit zelfs 222mm tegenover een gemiddelde van 126.

Het wordt november. Op naar de veiling!!!

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info