MTB Cup Oldenzaal

Een verslag van Cees Donker.

Zwiep Trek MTB Cup 2017 Oldenzaal:
Zowel de LJC als NL Cup is in het weekend van 1 en 2 april in Oldenzaal verreden. Beide landelijke competities staan garant voor een fanatiek deelnemersveld. Het parcours was geheel nieuw opgebouwd voorzien van nieuwe obstakels zoals: een zeer diepe brug, Dennis de Menace track, een heuse Col voorzien van switch backs, een prachtige Downhill Wall Ride en een gewaagde boomstammen afdaling.

Op 1 april werd de vierde LJC verreden en Coen Donker startte vanaf de eerste startrij in een veld van 28 renners. Hij had een snelle start en nam de leiding meteen in handen. Na 1 ronde was er een groep van drie renners met oa Coen. In de tweede ronde versnelde 1 renner in een klim en de twee volgers met oa Coen konden het niet bijhouden. De leider versnelde elke ronde en was uiteindelijk niet meer in te halen. Coen en de mederenner werkte goed samen tot en met de laatste ronde. Bij de laatste bocht, met 300 meter asfalt voor de finish, nam Coen het initiatief voor de sprint en finishte als tweede.

Op 2 april is de derde NL Cup verreden en vanuit ‘t Zand reed alleen Binck Burger mee want helaas is Gijs Burger geblesseerd.
Nieuwelingen: Binck Startte in wederom in een groot deelnemersveld van ruim 50 renners. Binck zat lekker in de wedstrijd maar kreeg pech want zijn ketting brak waardoor hij veel achterstand op liep. De ketting werd weer gemaakt en hij heeft de wedstrijd kunnen uitfietsen. Plaatsing op moment van schrijven onbekend.

Coen Donker Oldenzaal

Coen Donker Oldenzaal (2)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info