Nieuw dak voor buitenverblijf/opslag in hertenkamp

Tijdens de afgelopen Burendag – eind september 2014 – hebben bewoners van de Mauritsstraat weer werkzaamheden uitgevoerd in het hertenkamp. Er is onder meer het tweede buitenverblijf, wat ook als opslag wordt gebruikt, opnieuw in de verf gezet. Tijdens dat schilderen bleek dat het dak van het onderkomen in slechte staat verkeerde en nodig vervangen moest worden.

Volgens de beheerder van het hertenkamp, Adriaan Hertog, had hij dat bij de gemeente al meerdere keren aangegeven maar was daar volgens de gemeente geen geld meer voor. Reden voor Johan Visser om bij zijn werkgever, Toes Montage in Schagen, te informeren of het bedrijf iets voor ’t Zand kon betekenen. Maandag 27 oktober kwam Johan met materiaal van Toes en heeft hij samen met Adriaan een prachtig nieuw dak op het buitenverblijf gemonteerd. Al het materiaal voor deze actie is gesponsord door Toes Montage. Een prachtige actie van Johan en zijn werkgever.
Ook het hertenkamp is momenteel onderwerp van discussie in de grote bezuinigingsstorm van de gemeente Schagen. De gemeente wil graag van de hertenkampen af. Als de dorpen, waar een hertenkamp aanwezig is die “dierentuin” wil behouden, moet zij daar zelf voor gaan zorgen. Adriaan Hertog, als huidige beheerder, is daarom naarstig op zoek naar vrijwilligers die samen het voortbestaan van het hertenkamp willen waarborgen. Zodat voeren, onderhoud en verzorging van de dieren over meerdere mensen kan worden verdeeld. Tevens moeten we iets gaan bedenken om het verhaal financieel rond te breien.
Heeft u belangstelling of een idee hoe we het hertenkamp in stand kunnen houden, kunt u bellen met Adriaan Hertog (06-14919390) of Gerard Schouten (0224-593230).

Hertenkamp (2)

Hertenkamp (1)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info