Oscar benoemt Marry Bleijendaal tot Zandtemer van het jaar

– ingezonden door Oscar –

Binnen de Zandtemer gemeenschap zijn talloze personen actief die zich op de een of andere manier verdienstelijk maken op welke wijze dan ook.

Natuurlijk, er zijn sportman/sportvrouw/sportploeg verkiezingen, er zijn de ondernemer van het jaar verkiezingen en er worden lintjes uitgereikt wanneer het de Koning behaagt. Maar in de schaduw van al deze activiteiten zijn er nog steeds mensen die zich inzetten voor hun omgeving. Misschien wat meer op de achtergrond, maar ze zijn er wel degelijk. Ik heb het over mensen die zeggen gewoon hun werk te doen maar eigenlijk veel meer doen.

Dan kan zijn op allerlei niveaus: vereniging, bestuur, sport, sociaal, welzijn, zorg, onderwijs, muziek, kerk en ga zo maar door.

Sinds 2008 heb ik een mogelijkheid gevonden om ook eens iemand uit deze groep mensen op een bijzondere manier te belichten.

Wie ik ben? Wel, mijn naam is: ‘Oscar’. In 2008 heb ik Piet de Geus uitgeroepen tot Zandtemer van het jaar. In 2009 viel de eer te beurt aan Theo Volkers, in 2010 Gerard Schouten, in 2011 Jo v/d VRO, in 2012 Jan Arie Strooper en in 2013 Jan Bierhaalder. Een gipsafdruk van deze sterren, vereeuwigd in een zand-emmer, hangt aan de ‘Wall of Fame’ in sporthal Multitreffer.

Over 2014 roep ik Marry Bleijendaal uit tot Zandtemer van het jaar. Haar gipsafdruk zal worden toegevoegd aan de ‘Wall of Fame’. Ik geef geen motivaties bij mijn keuzes, ik ga er van uit dat menigeen binnen de Zandtemer gemeenschap zich met mijn keuze kan verenigen. Als alles meewerkt zal de Zandtemer van het jaar 2014 worden uitgereikt op woensdag 29 april in het sportcafé van de Multitreffer rond 20.00 uur.

Tot volgend jaar, met vriendelijke groet, ‘Oscar’