de “Oscar 2017”

De redactie van tzand.info krijgt haar persberichten doorgaans via de email binnen (redactie@tzand.info) Er zat nu echter een persbericht in de offline postbus. De afzender was de mysterieuze Oscar.

 

Hieronder de uitgeschreven versie:


Binnen de Zandtemer gemeenschap zijn talloze personen actief die zich op de een of andere manier verdienstelijk maken op welke wijze dan ook.

Natuurlijk, er zijn sportman/sportvrouw/sportploeg verkiezingen, er zijn de ondernemer van het jaar verkiezingen en er worden lintjes uitgereikt wanneer het de Koning behaagt. Maar in de schaduw van al deze activiteiten zijn er nog steeds mensen die zich inzetten voor hun omgeving. Misschien wat meer op de achtergrond, maar ze zijn er wel degelijk. Ik heb het over mensen die zeggen gewoon hun werk te doen maar eigenlijk veel meer doen.

Dat kan zijn op allerlei niveaus: vereniging, bestuur, sport, sociaal, welzijn, zorg, onderwijs, muziek, kerk en ga zo maar door.

Sinds 2008 heb ik een mogelijkheid gevonden om ook eens iemand uit deze groep mensen op een bijzondere manier te belichten.

Wie ik ben? Wel, mijn naam is: “Oscar”. In 2008 heb ik Piet de Geus uitgeroepen tot Zandtemer van het jaar. In 2009 viel de eer te beurt aan Theo Volkers, in 2010 Gerard Schouten, in 2011 Jo v/d VRO, in 2012 Jan Arie Strooper, in 2013 Jan Bierhaalder, in 2014 Mary Bleijendaal, in 2015 Kees Kooijman en in 2016 Trudy Deutekom. Een gipsafdruk van deze sterren, vereeuwigd in een zand-emmer, hangt aan de “Wall of Fame” in sporthal de Multitreffer.

Over 2017 roep ik het jubileum comité ’t Zand 275 jaar uit tot Zandtemers(s) van het jaar De gipsafdrukken van Johan Linting, Jeffrey Bleijendaal, Joris de Haan, Bas Linting, Betty van Graas, Quido van der Hulst, Rob Deutekom en Nadine Opgelder worden toegevoegd aan de “Wall of Fame”. Ik geef geen motivaties bij mijn keuzes, ik ga er van uit dat menigeen binnen de Zandtemer gemeenschap zich met mijn keuze kan verenigen.

Tot volgend jaar, met vriendelijke groet, “Oscar”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info