ParkinsonCafé 17 maart 2020

Op dinsdag 17 maart vindt er een nieuwe editie van het ParkinsonCafé met een lezing gegeven door Tineke van Erk en Joke Muijsert, vrijwilligers bij het Respijthuis Alkmaar. Het ParkinsonCafé voor de regio Noord-Holland Noord is een initiatief van vrijwilligers van de Parkinsonvereniging samen met therapeuten van ParkinsonNet en is bedoeld voor mensen met de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen, hun partners/mantelzorgers en belangstellenden.

Wat kunt u verwachten?

Tineke van Erk en Joke Muijsert, vrijwilligsters bij het Respijthuis Alkmaar, nemen ons in deze bijeenkomst mee in een lezing over het Respijthuis en wat zij daar zoal kunnen bieden. In het Respijthuis Alkmaar kunnen mensen logeren die zorg nodig hebben. Volwassenen met een chronische ziekte of mensen die na een ziekenhuisopname willen aansterken. Wanneer u even wilt bijtanken, dan kan degene voor wie u zorgt tijdelijk in het Respijthuis logeren. Er is genoeg ruimte voor het stellen van vragen. De toegang is gratis.

Let op! De bijeenkomst vindt plaats bij de Nieuwe Nes

Adres: Schoenmakerspad 1, 1741 XM, Schagen

Programma:

09:30 Inloop met koffie/thee

10:00 Welkom en opening

10:05 Lezing Tineke van Erk & Joke Muijsert

10:40 Pauze

10:55 Vervolg lezing

11:30 Einde ‘officiële’ gedeelte

12:00 Sluiting

Wij zien u graag op dinsdag 17 maart 2020!

Waarom een Parkinson Café?

Mensen met de ziekte van Parkinson of Parkinsonisme en hun omgeving hebben behoefte aan goede medische informatie en persoonlijke zorg, maar ook aan uitwisseling van ervaringen en ideeën met lotgenoten. Het ParkinsonCafé is als een ontmoetingsplek voor mensen met Parkinson(isme) en direct betrokkenen een veilige en plezierige omgeving, waarin je elkaar kunt inspireren om ondanks de ziekte een prettig, volwaardig leven kunt leiden.

Over Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is gevestigd in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon. In en vanuit twintig locaties levert Samen zorg, behandeling en welzijnsdiensten, ook bij cliënten thuis. Woonzorggroep Samen staat voor comfortabel wonen, deskundige zorg en professionele behandeling. Samen zet zich er, met 1600 medewerkers en vele vrijwilligers, elke dag weer voor in om dit waar te maken. Met oog voor kleine dingen én een scala aan activiteiten.

De zorg is en blijft mensenwerk waarbij warmte en persoonlijke aandacht centraal moet staan. De cliënten van Woonzorggroep Samen gaan voor die persoonlijke aanpak. Overigens is Woonzorggroep Samen er niet alleen voor ouderen. Met professionele behandeling en revalidatie richt zij zich op volwassenen van alle leeftijden. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 088-619 4100.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info