Peter Tas – West Coast Challenge

Na een 9de plek in mei bij de Koning van Spanje Trail, 80 mooie kilometers door de Limburgse heuvels en een 7de plaats (1ste heren 50+)  in juli bij de Thüringen Ultra Trail, 100 kilometer met ruim 2000 hoogtemeters werd het afgelopen weekend tijd voor een échte uitdaging; De West Coast Challenge 2023. 60 km van Wijk aan Zee naar Den Helder en dan gewoon de kortste weg over het strand. 

Na een droge start kwam de voorbode van storm Elin, die onderweg was naar onze westkust, voorzichtig aan land. De West Coast Challenge wordt georganiseerd door de KNRM met als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor de KNRM. Peter had hem vorig jaar ook al gelopen onder veel betere omstandigheden waarbij hij finishte in 5 uur en 16 minuten. Hierbij een kort verslag van Peter.

Wederom perfect georganiseerd, maar het was een pittige editie. In een lekker tempo vertrokken met de wind in de rug. Helaas na 1,5 uur begon het te regenen. Eerst nog wat spetters, maar naar het eind toch serieus regen en koud. Vanaf Camperduin, 30 km, was het mooie strand op! Vanaf hier hoog water, zacht strand en pittige regen. In Callantsoog support van Cindy en mijn moeder, maar het was te koud om ff te stoppen. Dit was het 42 km punt met een tijd van 3.25 waar ik zeer tevreden mee was. Laatste deel behoorlijk het tempo moeten laten vieren. Laatste 5 km nog ff vol tegen wind en regen op de dijk. Wat kan je dan blij zijn als je er bent. Hoe het voelt na zo’n dag is te zien op de foto. Uiteindelijk 1ste bij de solo lopers, en maar 2 teams voor me. Tijd van 5.14 onder deze omstandigheden op 60 km is toch weer mooi. En….. volgend jaar maar weer!!  (Denk/hoop ik)

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info