Pleinfeest 2023 Country en Western

De weergoden waren ons ook dit jaar bijzonder goed gezind, waardoor het Pleinfeest 2023 bij een heerlijke temperatuur plaats kon vinden. De muziek van JE (Jeroen) van de VRO kwam ons al van verre tegemoet. En midden op het feestterrein stond een uitdagende rodeo-stier ongeduldig op deelnemers te wachten.

Zo’n 147 dorpsgenoten kwamen via de saloondeurtjes het terrein op, nadat zij eerst op de foto waren gegaan bij de plaat van de sheriff met zijn boef.

De koks van De Zandstee, Gerrit en Natasja, stonden de maaltijd klaar te maken op ons feestterrein. Dat is toch wel een leuke aanvulling op ons festijn. Een heerlijke pompoensoep met breekbrood als voorafje. Vervolgens een Western hamburger (vega),  gerookte zalm en gepofte aardappel van de BBQ. Daarna ook nog heerlijke beenham. En bij dit alles waren nog vele salades, zoete maiskolf en div. broodjes. Kortom, een meer dan uitstekende en uitgebreide maaltijd, met een waterijsje als afsluiting. 

En waar gegeten wordt, ontstaat afwas, maar met de vakkundige hulp van Elvira ging die heel snel naar en door de afwasmachine.

Tijdens het gezellig samenzijn op het plein waren er enkele jongelui die de moed hadden om op de rodeo-stier te klimmen. Wat later op de middag lieten Steven en Simone zich ook alsnog overhalen om aan de competitie mee te doen. Voor de 3 winnaars waren er nog prijzen beschikbaar. De winnaar bleef 1,18 min op de stier zitten.

20 uur was het tijdstip om het feestje te beëindigen, want het wordt om deze tijd van het jaar al weer snel donker. Alle feestgangers kregen bij hun vertrek, vanuit de prairie nog een echte cactus mee. Alle bezoekers bedankt voor jullie gezellige aanwezigheid en niet te vergeten, voor de hulp bij het opruimen na afloop, waardoor we snel klaar waren.

Dit evenement wordt georganiseerd door de Dorpsraad, Zakenclub en Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten en kan alleen maar met de hulp en medewerking van JE (Jeroen) van de VRO, Spar Nielsen, Bloemsierkunst Florina, Bakkerij Slijkerman, Slager Andringa, EHBO, fotograaf Tildy van Diepen, de koks van De Zandstee (WZG Samen).  Met een extra woord van dank aan de sponsoren: Firma N.S. Konijn en zn, Aannemersbedrijf P.N. Dekker &  Zn, Accountantskantoor Koopman & Co, Jongens de Wit (Saloondeuren), Simone Buter (Fotoplaat sheriff-boef) en last but not least de Volendammer vishandel Hein Buijs voor de heerlijke zalm (iedere donderdagmiddag op het Sparplein).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info