Prachtige afsluiting kortebaanseizoen in ’t Zand

Het kortebaanseizoen 2017 krijgt maandag een spectaculaire ontknoping in ’t Zand. Veel smaakmakers van het afgelopen jaar komen aan de start. In totaal zijn er 24 deelnemers. De aanvang van de koers over de Keinsmerweg is om 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

Alleen de paarden met de hoogste verdiensten van het afgelopen seizoen zijn startgerechtigd. Dit zorgt ervoor dat bijna alleen de toppers hebben ingeschreven voor de traditionele afsluiting van het seizoen. De meeste klassementen zijn al beslist. Hans Bot (trainerskampioen), John de Leeuw (pikeurskampioen) en Dutch Buitenzorg (paard van het jaar) worden tijdens de middag gehuldigd. Alleen de kampioen bij de leerlingen is nog niet bekend. Micha Brouwer heeft de beste papieren, maar ook Danny den Dubbelden en Finn Verkaik hebben nog kans.

Favoriet

Cattiva Byd is de uitgesproken favoriet voor de dagzege. De merrie is één van de allersnelste paarden, maar won dit seizoen opvallend genoeg pas één keer: in Nootdorp. Bij haar debuut in Hoofddorp werd ze tweede en in Heemskerk vergooide ze haar kansen in de derde omloop door galoppades. Vorige week in Lisse gaf ze een bijna zekere zege uit handen toen ze er in de finale ineens geen zin meer in had.

De stal van Caroline Aalbers uit Callantsoog brengt met Casanova en Obelix West ook twee kanshebbers aan de start. De eerste was dit jaar de beste in Heemskerk. Obelix West won in Zwanenburg. Ook Viperio, afkomstig uit de stal van Hugo Langeweg uit Schagerbrug, is kansrijk. Eerder dit jaar werd hij derde in Middenbeemster en vierde in Roden.

Zware klus

Paard van het jaar en Nederlands Kampioen Dutch Buitenzorg is eveneens van de partij. Vanaf 280 meter staat hij echter voor een zware klus. Dit geldt ook voor Evison, die dit seizoen beter was dan ooit maar vanwege de starthandicap nog niet wist te zegevieren.

Blue Diamond As, Columbine Lep, Calistokingsdeep, Diesel Scott, Donder Frejo, Jagger Broline en Southwind Raptor maken de flinke rij met kanshebbers compleet. De laatste winnaar van het seizoen is ongeveer om 18.00 uur bekend.

Deelnemers en tips

Het volledige deelnemersveld van de kortebaan in ‘t Zand is te vinden op www.kortebaandraverijen.nl. Op deze site volgt ook een uitgebreide voorbeschouwing met tips.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info