Rabobank GameDay ook naar Tuitjenhorn en Wieringerwerf

De Rabobank GameDay Lockdown Edition krijgt een dependance in Tuitjenhorn en Wieringerwerf. In die lokale GameDay Domes kunnen jongeren gamen, sporten en met techniek aan de slag. Deze locaties zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeentes Schagen en Hollands Kroon, het Huize van Strijen en Tech@Connect. Het programma start op woensdag 22 juli.

Door de maatregelen als gevolg van de coronacrisis kon Rabobank GameDay als evenement op Willemsoord in Den Helder niet doorgaan. De organisatie werd vanuit het Helders Perspectief uitgedaagd om toch een succesvol programma voor de jeugd aan te bieden. Dat lukte. Momenteel is het programma van Rabobank GameDay Lockdown Edition in Den Helder al volop in gang. Jongeren maken veelvuldig gebruik van de locatie aan de Helderse Spoorstraat. Ook in Tuitjenhorn en Wieringerwerf zal de organisatie in korte tijd een uitdagend programma neerzetten.

De gamedome in Tuitjenhorn is in basisschool de Hoge Akker en in Wieringerwerf in de voormalige Lidl. Jongeren kunnen onder andere meedoen aan esports, casual gaming, vintage gaming, teqball, subsoccer en RC racing. Uiteraard gaat de organisatie ook in deze plaatsen voor een succes. Op iedere locatie is er een ander aanbod, waardoor het eigenlijk een must is om ze alle drie te zien. Houd de website in de gaten voor het complete programma en het reserveren van een plek. Voor €2 is het mogelijk om twee uur aan de slag te gaan.

Daarnaast is er voor werkzoekenden een unieke methode om hun talent bij werkgevers onder de aandacht te brengen. Door een mail te sturen naar info@game-day.nl, krijgen zij meer informatie over de manier waarop ze aan een baan kunnen komen. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via de website: www.game-day.nl.

De organisatie volgt de coronarichtlijnen van het RIVM voor musea en winkels en heeft continu afstemming met de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Er is structureel overleg tussen deze partijen om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

Rabobank Gameday is een initiatief van Theater de Kampanje, Mee & de Wering, Pride at Work, Team Sportservice Den Helder, netwerkorganisatie Tech@Connect en de Koninklijke Marine. Daarnaast werkt de organisatie samen met zoveel mogelijk partners die wat voor de jeugd willen betekenen. Kijk op de website game-day.nl voor meer informatie of neem contact op met Kim Smit (kimsmit@kampanje.nl) of Michael van Alderwegen (michael@game-day.nl).

De Kop Werkt!
Tech@Connect valt onder ‘De Kop Werkt!’, het regionaal stimuleringsprogramma van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Tech@Connect is de netwerkorganisatie die zich in de Kop inzet om onder andere jongeren te enthousiasmeren voor de techniek.

Meer informatie vindt u op www.dekopwerkt.nl.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info