Ronald bedankt………….

Afgelopen zaterdagavond hebben we Ronald Bos uit gezwaaid als bestuurslid van de Stichting Stimulering Dorpsactiviteiten. Dat gebeurde in een volle zaal van de Jonge Prins tijdens de 14de veiling. Na 20 jaar bestuurslid vind Ronald het tijd om het stokje door te geven. Dat vinden wij zeer jammer maar respecteren zijn besluit.

Als echte horecaman (Multitreffer café en café de Boelevaar) wist Ronald als geen ander hoe ‘de hazen’ in ’t Zand lopen. Iedereen kent Ronald en Ronald kent (bijna) iedereen.

Zoals gezegd sinds 1999 als volwaardig bestuurslid, maar de allereerste veiling onder de vlag van de SSDA was al in 1993 in café de Boelevaar, inderdaad het café van Ronald.

Nu, 13 veilingen verder, heeft Ronald de veiling mede weten uit te bouwen tot wat het nu is. Vooral de automatisering (financiën en PowerPoint presentatie) was zijn doel en hobby om het telkens te verbeteren. Maar ook de oprichting van www.tzand.info (2009), de SSDA Facebook pagina en bestuurs Dropbox was zijn afdeling waarin hij zich kon uitleven.

We vergeten zijn presenator kwaliteiten niet op bijvoorbeeld de Bonte Avond of ‘woar Schijt de koei’, die hij soepeltjes er door heen loodste. Prachtig om te zien én te horen. De rust zelve!

Er is veel werk verzet door Ronald voor bijna alle Zandtemer verengingen in het algemeen. Veel achter de schermen in het meedenken voor de verenigingen, om de uitdagingen aan te gaan en de oplossingen op te zoeken. Ook het goed kunnen beargumenteren over zaken die een ‘wel of een niet’ beslissing nodig hadden was regelmatig van doorslaggevende aard.

Ronald, nogmaals bedankt voor je inzet en de fijne jaren die je de Zandtemer gemeenschap van dienst bent geweest.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info