Ruud Bos jr en gebroeders Dekker pakken brons op NK

Ruud Bos jr. en de gebroeders Jos en Martijn Dekker hebben afgelopen zondag brons gewonnen bij het Nederlands kampioenschap jeugdbiljarten. Het team, dat speelt bij De Liefhebber in Warmenhuizen, kan terugkijken op een goed weekend in het Noord-Brabantse Zevenbergen. ,,Ik ben blij met dit resultaat”, zei Jos Dekker.

In de voorrondes wist het team alle wedstrijden te winnen en als poulewinnaar werd de kruisfinales bereikt. Hierin stond De Liefhebber tegen een oude bekende: NHD uit Zwaag. In de regionale competitie kwamen de ploegen elkaar al tegen en hierin was NHD de sterkste. Ook in Zevenbergen won die ploeg, die later ook de finale won en daarmee Nederlands kampioen werd. Al waren de verschillen dit keer wel klein. Bos verloor zijn partij op twee caramboles en Martijn Dekker kwam na een sterke inhaalrace nog dicht in de buurt van zijn opponent. Alleen Jos wist zijn partij te winnen.
De strijd om het brons ging tegen het thuisspelende Amorti. Hierin wonnen Martijn Dekker en Bos hun partijen en daarmee ging de wedstrijd van Jos Dekker om des keizers baard en ging ten onder. Dekker: ,,Natuurlijk had ik wel willen winnen, maar het liep bij mij voor geen meter. Ik speelde onder mijn kunnen. We waren al zeker van de derde plek en mijn partij maakte mij niet zoveel meer uit.” Bos was een debutant op dit podium. De vijftienjarige Zandtemer is pas sinds februari vorig jaar lid van de Liefhebber en valt nu al gelijk in de prijzen. ,,Ik ben trots op dit resultaat, al sta ik hier wel met gemengde gevoelens”, vond Bos. ,,Het liefst win je alles. Aan de andere kant was dit mijn eerste nationale wedstrijd en daarin worden we gelijk derde. Ik vond dit een hele leuke ervaring. In de eerste partij had ik wel wat last van spanning aan het begin, maar dat ging gelukkig snel weg.” Op de foto staat Bos links met de beker in zijn handen. Achter en naast hem teamgenoten Jos en Martijn Dekker. Verder op het podium kampioen NHD (in het rood) en geheel rechts de biljarters van ABC ’t Topke die als tweede eindigde.

Biljarten De Liefhebber (1)

Biljarten De Liefhebber (2)

Biljarten De Liefhebber (3)

Biljarten De Liefhebber (4)

Biljarten De Liefhebber (5)

Biljarten De Liefhebber (6)

FOTO’S AANGELEVERD

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info