De Pen is bij… Sandra de Groot-Hoebe

In deze rubriek leveren we de pen om de twee weken af bij een Zandtemer.

Deze keer is de Pen bij… Sandra de Groot-Hoebe. Sandra: “Ik ben geboren op 20 september 1968 en kwam, in januari 1969, als drie maanden oude baby bij de familie Hoebe aan de Groteweg. Ik ben in september 1993 getrouwd met Erik de Groot. Op 14 februari 1998 is onze dochter Claudia geboren en op 19 november 2001 onze zoon Jeroen. Ik werk, sinds augustus 1988, bij N.J. Zeeman/European Machine Trading aan het Molenpad in ’t Zand als boekhouder.”

 

Vragen en antwoorden

Hoe lang ben je al Zandtemer?

Sinds januari 1969. In mei 1991 ben ik, samen met Erik, verhuisd naar Schagen waar we bijna 12 jaar gewoond hebben. In februari 2003 hebben we het huis van mijn moeder aan de Groteweg gekocht. Inmiddels is het hele huis “ondersteboven” gehaald en hebben we er echt “ons stekkie” van gemaakt.

 

Wat bevalt je aan ’t Zand?

Toch het ‘ons kent ons’ idee. Als je naar het dorp ga, kom je altijd bekenden tegen. Toen onze dochter hier op de St. Jozefschool kwam, kwam ik opeens weer allemaal oude klasgenoten op het schoolplein tegen. Dat voelde gelijk als ’thuiskomen’.

 

Wat is je mooiste plekje in ’t Zand?

Ja, erg standaard maar ik denk toch ons stekkie aan de Groteweg. Het is de plek waar ik ben opgegroeid, waar mijn vader de koeien melkte, en waar wij nu heerlijk wonen. Erik heeft het huis bijna helemaal zelf verbouwd en, sinds vorig jaar, hebben we ook een veranda. Daar hebben we afgelopen zomer heerlijk gezeten.

 

Wat is je mooiste herinnering?

Weer zo’n standaard antwoord, want de mooiste herinneringen heb ik toch aan onze trouwdag en de geboorte van Claudia en Jeroen. Ik heb ook een hele goede herinneringen aan mijn jubileumfeestje, afgelopen september. Een heel gezellig feestje ter ere van mijn 25-jarig jubileum bij Zeeman/EMT.

 

Waar kun je o.a. van genieten?

Een avondje Keezen of naar theater met de buurtjes, gezellig samen in de veranda, met de caravan op vakantie, met het gezin te wintersporten.

 

Wat mist ’t Zand?

Eigenlijk mist ’t Zand niet zoveel. Misschien een betere busverbinding van/naar Schagen zodat de scholieren maar ook de ouderen daarvan kunnen profiteren.

 

Waar kunnen we je ’s nachts voor wakker maken?

Iemand die mijn hulp nodig heeft, kan mij altijd ’s nachts wakker maken.

 

Als ik aan ’t Zand denk, dan…

Kom ik thuis.

 

De pen gaat naar Zandtemer… omdat?

Aan onze buurvrouw Manoeska Verschoor-Sneekes. Een lieve, enthousiaste, gezellige, ondernemende en creatieve buuf die, ondanks de zorgen, positief in het leven staat.

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info