Schager Compliment voor Piet de Geus

Zaterdag 26 september ontving Piet de Geus uit ’t Zand uit handen van wethouder Joke Kruit het Schager Compliment. Dit gebeurde voorafgaande aan de handbalwedstrijd van Geel-Zwart tegen ZAP uit Anna Paulowna in De Multitreffer in ’t Zand.

 

Na 37,5 jaar is Piet de Geus in mei van dit jaar met pensioen gegaan als beheerder van de Stichting sporthal Multitreffer in ’t Zand. Sporthal Multitreffer is in die 37,5 jaar uitgegroeid tot een multifunctioneel gebouw met een sportcafé, gastouderbureau, Openbare Bibliotheek en sportschool Multifit. Mede dankzij hem zijn die uitbreidingen er gekomen. Ook werd dankzij hem Sporthal Multitreffer , in de afgelopen jaren bij activiteiten en sportwedstrijden het visitekaartje van ’t Zand.

 

Als vrijwilliger was en blijft Piet de Geus voor verenigingen in ’t Zand nog wel actief. Als voorzitter sinds 1991 van zaalvoetbalclub “Multitreffer”. Voor de handbalvereniging Geel-Zwart is hij vanaf 1997 tot op heden vertrouwenspersoon, en is hij de teambegeleider van de dames 1. Daarnaast heeft hij zitting gehad in het bestuur van volleybalvereniging ‘The Serve” en van ZVV Sparta. Voor deze laatste is hij nog steeds actief.

 

Met het toekennen van het Schager Compliment wil het bestuur van de Stichting sporthal Multitreffer, ook namens de Zandtemmer gemeenschap, hun waardering en dank uitspreken voor alles wat Piet de Geus gedurende deze 37,5 jaar voor ’t Zand heeft betekend. Hij was en is een onmisbare schakel voor het verenigingsleven in ’t Zand en in het bijzonder voor de binnensportverenigingen die actief zijn in en om Multitreffer.

 

In mei van dit jaar stond een groots afscheid van Piet de Geus in de agenda van het bestuur van de Stichting sporthal Multitreffer. Dat is door het coronavirus helaas niet doorgegaan. Wel is hij met een klein gebaar door de inwoners van ’t Zand bedankt voor zijn inzet. Ze hebben dankbriefjes aan hem geschreven en gestuurd.

Foto’s: Pierre Mettes

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info