Snertmaand Samen Vrienden

Onze bussen rijden weer op erwtensoep!

Na de super succesvolle snertjaren heeft de Stichting Samen Vrienden de maand november omgedoopt tot ”Snert Maand”. Daarom bieden we u wederom de mogelijkheid om de hele maand november eigengemaakte traditionele erwtensoep of vegetarische erwtensoep (diepgevroren) online te bestellen en die u op zaterdag 2 december 2023 kunt ophalen.

De goede doelen organisatie ‘Stichting Samen Vrienden’ zet zich in voor het welzijn van de bewoners van alle zorginstellingen van Samen. Deze huizen (22) zijn in de gemeenten Hollands Kroon en Schagen.

Samen Vrienden heeft ten behoeve van die bewoners 2 zgn rolstoelbussen rijden, waarop vrijwilligers als chauffeur actief zijn. De bewoners gaan met die bussen op pad voor een dagje uit, zoals naar de Lentetuin, het strand, Keukenhof, de Poldertuin, de haven van Den Oever etc. etc.  Maar ze brengen ook mensen naar de dagbesteding, of om als groepje boodschappen te doen in een winkelcentrum. Alleen al een ritje met de bus geeft de bewoners plezier, afwisseling en verstrooiing.

In de maand november kunt u heerlijke erwtensoep (ook vegetarisch) bestellen, waarvan de opbrengst ten goede komt aan die rolstoelbussen. Dus als u van die lekkere maaltijdsoep koopt, kunnen wij de bussen laten rijden. En hoe meer uw koopt, hoe vaker de bus kan rijden.

1 liter kost u 5 euro; 2 liter is € 9,00 en 3 liter € 12,00.  Maar meer mag natuurlijk ook. De soep wordt ambachtelijk en met zorg gemaakt in de keuken van Magnushof.

U kunt de soep digitaal bestellen en betalen via www.samenvrienden.nl/erwtensoep  Digitaal bestellen kan tot 26 november.

Voor de inwoners uit ’t Zand:  Als u mij een mailtje g.schouten21@gmail.com stuurt met wat u besteld heeft, zal ik de soep voor u mee nemen en hoeft u niet naar Schagen toe.

 

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info