Spanning en spektakel bij kortebaan in ’t Zand

De kortebaan van ’t Zand heeft een verrassende winnaar opgeleverd: John de Leeuw met zijn paard Evison. De wedstrijd in ’t Zand werd weer goed bezocht en zat vol spanning en spektakel. Na afloop werden Arie Derksen (EHBO) en vrijwilliger Henk Kleef in het zonnetje gezet. Beide heren zijn 25 jaar betrokken bij de kortebaan in ’t Zand. Fotograaf Dirk Smit was aanwezig en maakte mooie foto’s.

Onderstaand verslag was te lezen op de website: www.kortebaandraverijen.nl.
John de Leeuw is alsnog kampioen bij de pikeurs geworden. Evison bezorgde hem in ’t Zand de beslissende vijf punten. De ruin uit de stal van Cees Hetteling kreeg een koers op maat en klopte in de finale stalgenoot Donate Groenhof met Ruud Pools. Edo Venus (Aad Pools) werd derde voor Yankee Attack met Jan Thijs de Jong.
De Leeuw moest de kortebaan in ’t Zand winnen om nog kans te maken op de winst in het pikeursklassement. Hij was dan afhankelijk van koploper Frans van der Blonk die geen punten meer mocht pakken. Dat laatste werd al snel de waarheid. Met Andrea Swagerman verloor Van der Blonk van Donate Groenhof, terwijl Co Swagerman in de eerste omloop twee keer te vroeg van start ging. Helaas voor De Leeuw verliep ook zijn middag niet als gepland. Favoriet Timmy H ging twee keer van de benen waardoor alle druk kwam te liggen op de schouders van outsider Evison.
Voor hem liep de middag echter geheel naar wens. Evison rolde er lekker doorheen en kwam zonder zich bovenmatig in te spannen in de finale. Daarin trof hij Donate Groenhof die daarvoor in een bloedstollende kamprit had afgerekend met Edo Venus. Dit verschil qua inspanning was goed merkbaar. Evison reed in de eerste rit gemakkelijk bij zijn tegenstander weg en achterhaalde Donate Groenhof halverwege in de tweede rit. Met de armen en benen in de lucht passeerde De Leeuw de finish om vervolgens bij de huldiging in de armen te vallen van eigenaar Michel Roggen en vrienden.
Frans van der Blonk liep weliswaar de overwinning bij de pikeurs mis, maar hield wel stand bij de trainers. Het klassement ‘Paard van het jaar’ was al beslist in het voordeel van Co Swagerman. Denise Pennekamp was al verzekerd van het kampioenschap bij de leerlingen.

FOTOGRAFIE: DIRK SMIT

Klik hier voor een samenvatting van de kortebaan.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info