Sportverkiezing ’t Zand 2019

Zondag 5 januari 2020 vindt om 13.00 weer de jaarlijkse bekendmaking van de Zandtemmer sportverkiezing plaats in de kantine van s.v. Geel-Zwart. De jury bestaande uit zo’n kleine 40 leden van jong tot oud, van vrijwilliger, sporter tot supporter hadden afgelopen weken de tijd om hun oordeel te vellen. Dit jaar gebeurde de stemming voor het eerst digitaal wat iedereen uitstekend is bevallen.

Mede met behulp van het traditionele jaaroverzicht van Gerard Schagen en de info van uit de overige media werden zeer vele sporters en vrijwilligers genoemd in de juryrapporten. Bij het stemmen werd ook een motivatie gevraagd van de juryleden.
Wat bij alle stemmen als eerste naar voren kwam is de ontzettend grote waardering voor alle vrijwilligers uit het dorp die het sporten voor iedereen mogelijk maakt. Een mooi voorbeeld hiervan is de nominatie van het bestuur van de Sportvriend waarbij iedereen bedoeld werd die dit de uitgave van dit fantastische blad al die jaren hebben mogelijk gemaakt, van bestuurslid tot drukker, van nieter tot bezorger en iedereen die er verder bij betrokken is en is geweest.

Naast al die fantastische vrijwilligers en de fanatieke sportbeoefenaars zoals Dames volleybal en handbal, Jitse Dekker (zwemmen), Finnula van den Berg (hardlopen), oud winnaar Adne van Engelen (wielrennen) en Lex Tas (voetbal) blijken jeugdige sporters zoals Koen Donker (ATB), Nighel de Jong (schermen), Mike Mulder (Jiu Jitsu) en Anouk Glas (Beach handbal) al op het netvlies van de jury te staan.

Dat de jury met een zeer brede blik kijkt naar de mensen en de sport blijkt ook uit een aantal van de volgende nominaties en motivaties. De oudst genoemde was Johanna Doedens met haar 90 jaar!!! Jeu de boules kampioen, Lindsey Pegram pikeur en oud winnares van de kortebaan draverij in ’t Zand en Rudolf Boersma, winnaar van het JB Bregman biljarttoernooi en één van de drijvende krachten achter de Jeu de boules vereniging. Zelfs mensen die revalideren door te sporten of sporten met een handicap werden niet vergeten.

Kortom de jury is niet over één nacht ijs gegaan bij de nominaties. Wij nodigen iedereen uit om tijdens de nieuwjaarsreceptie van de s.v. Geel-Zwart de bekendmaking van de winnaars van de Sportverkiezing van ’t Zand 2019 bij te wonen. Aansluitend zal de traditionele nieuwjaarswedstrijd gespeeld worden.

Bekendmaking winnaars sportverkiezing ’t Zand
Zondag 5 januari 2020
Aanvang: 13.00 uur in de kantine s.v. Geel-Zwart

Namens de organisatie Jan Arie Strooper, Hans Kooijman en Hans Visser

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info