’t Zand 275 jaar – Brunch

Een verslag van Gerard Schouten.

Afgelopen zondag was het dan zo ver. Na veel voorbereiding en een paar schietgebedjes, gezien de weersverwachting, werden zondagochtend om 06:30 uur 24 marktkramen in de Wilhelminastraat neergezet. Vervolgens kwam vanaf 8 uur menig vrijwilliger zich melden en werden de kramen gedekt met borden, bestek,  bekers, etenswaren etc. etc. En om de tafels op te vrolijken ook vele vaasjes met zomerbloemen, geplukt en beschikbaar gesteld door de Zorgboerderij. Vele handen, mede door de leden van de Dorpsraad die ook nog kwamen helpen, maakten dat om 10:45 uur alles klaar stond om de bezoekers van de brunch te ontvangen. Nog wel een kleine tegenslag met koffie en thee, doordat er een stop uit de meterkast sprong en dan kun je lang wachten tot dat het water warm is/wordt.

Iets meer dan 275 eters hadden zich aangemeld voor de brunch. Bij de toegangspoortjes werden zij verwelkomt. Iedere doorgang was nog eens versierd met een prachtig bloemstuk, gemaakt door Nanda van Diepen met lelies die beschikbaar waren gesteld door Nic Mak.

Het gezelschap dat zich voor de maaltijd kwam melden was heel divers. Jong, oud en provo’s maakten dat het een gezellige boel werd. Dit werd ook geconstateerd door de verslaggeefster van de Schager Courant. In het krantenartikel op maandag stond dit in ieder geval zo vermeld. Drek zorgde nog voor een komische noot tijdens het eten, door alle aanwezigen ingelijst op de foto te zetten.

Na ander half uur bleken de meeste bezoekers hun buikje rond te hebben gegeten en vertrokken de eersten al richting huis. Er was ’s middags immers nog een vossenjacht in het dorp. Na het afsluitende woordje van Bas Linting, was er weer menig bezoeker die meehielp om de boel op te ruimen. Dat ging dus als een trein.

Gezien de reacties van de bezoekers had het organisatie comité met dit initiatief goed gescoord.

De maaltijd werd mogelijk gemaakt door medewerking van Bakkerij Slijkerman, Spar Nielsen en Slagerij  Andringa. Voor een eventuele sanitaire stop was de toiletwagen van harddraverijvereniging De Volharding beschikbaar gesteld. En de vrolijke muziek tijdens het eten werd verzorgd door Jo van de VRO. En let op, ook niet vergeten: de medewerking van bewoners in de Wilhelminastraat die stroom en water beschikbaar stelde.

Na de kermisavond op zaterdag, was de brunch op zondag het 2e evenement tijdens de feestweek. Er kan gesteld worden dat het een geslaagd evenement is geweest. Op naar het volgende evenement, de volleybalwedstrijd op maandag; het darten op dinsdag; de dynamic tennis op woensdag en de quiz op donderdag. Met in het laatste weekend veel sportieve uitdagingen.

 

Kijk voor meer foto’s van de verschillende evenementen eens op de Facebook pagina van ’t Zand 275

 

Foto’s gemaakt door André Sonderman:

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info