‘t Zand mag kortebanen op zaterdag 9 oktober

De kortebaan in ‘t Zand op zaterdag 9 oktober gaat door. Donderdag kreeg Kortebaanvereniging De Volharding groen licht van de autoriteiten om de koers te houden op de alternatieve locatie aan de Koning Willem II-weg. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur.

De Koning Willem II-weg ligt aan de kant van de oorspronkelijke start. Veel mensen kwamen voorgaande jaren voor de kortebaan via deze straat het dorp binnen en parkeerden hun auto langs de weg. De organisatie kan de Koning Willem II-Weg beter afsluiten dan de Keinsmerweg en op deze manier de toegang controleren.

Publiek is alleen welkom met een geldige QR-code en ID. Eerder maakte de organisatie al bekend dat de oorspronkelijke datum van maandag 11 oktober is gewijzigd naar zaterdag 9 oktober.

Derde ‘gewone’ kortebaan

‘t Zand is de derde organisatie die officieel kan melden dat de kortebaan in de plaats zelf door kan gaan. Voor komende week staan de kortebanen in Medemblik (maandag 20 september) en Enkhuizen (donderdag 23 september) op het programma. Mogelijk mag ook Lisse op donderdag 30 september ‘gewoon’ organiseren.

Eerder vonden er dit jaar alternatieve kortebanen plaats op de Renbaan Duindigt en de grasbaan in Emmeloord. Chief One met pikeur Rick Wester was daar het meest succesvol. De ruin van Stal de Groningers won beide kortebanen in Emmeloord en eindigde als tweede tijdens het Nederlands Kampioenschap op Duindigt (georganiseerd door Hoofddorp). Ook Cesar Charisma (pikeur Ruud Pools) maakte indruk met twee overwinningen op Duindigt.

De stal van Caroline Aalbers uit Callantsoog rijdt in ‘t Zand een verkapte thuiswedstrijd. Twee jaar geleden beleefde ze een bijzonder succesvolle editie door met Fip Junior en Gaya Vip op respectievelijk de tweede en derde plaats te eindigen. Fip Junior werd dit jaar ook tweede tijdens de kortebaan Warmond op Duindigt. De winnaar van 2019, Dutch Buitenzorg, keerde na lang blessureleed terug op 15 juli op Duindigt. Hij werd toen na een zware koers vierde.

Deelnemersveld

De SNDR verricht de loting voor de kortebaan ‘t Zand op donderdag 7 oktober. Het deelnemersveld is vervolgens te bekijken www.kortebaandraverijen.nl. Later volgt hier een uitgebreide voorbeschouwing met tips. Kortebaanvereniging De Volharding houdt iedereen die de koers wil bezoeken op de hoogte via zijn Facebookpagina.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info