Tafeltje Dekje 40 Jaar

Wonen Plus Welzijn neemt het over

Op 12 september 2023 is het 40 jaar geleden dat Tafeltje Dekje Zijpe is opgericht. Tafeltje Dekje is een werkgroep van de stichting Welzijnsvoorziening Zijpe met als doel het bezorgen van een warme maaltijd bij mensen thuis. Mensen die om wat voor reden dan ook niet in staat zijn om zelf eten te koken of boodschappen te doen.

Sinds een jaar of vijf worden er koelverse maaltijden bezorgd die gekookt worden bij Woonzorggroep Samen in Magnushof. Hier worden elke dag met verse producten, zonder toevoegingen, de maaltijden bereid

Het zijn koelverse maaltijden die na het snelle afkoelen direct verpakt (zonder gassen) worden. De volgende dag worden ze door vrijwilligers zes dagen per week bij de maaltijdgebruikers aan huis bezorgd.

Zo hebben in totaal de afgelopen 40 jaar via Tafeltje Dekje Zijpe al ruim 680.000 maaltijden hun weg gevonden naar tevreden klanten.

2023 is een jubileumjaar maar er breekt ook een nieuw tijdperk aan. Het bestuur van Tafeltje Dekje  heeft besloten met ingang van 1 oktober a.s. de organisatorische en administratieve werkzaamheden onder te brengen bij Wonen Plus Welzijn in Schagen. Zij bezorgen al dagelijks koelverse maaltijden binnen de gehele gemeente Schagen.

De maaltijden worden nog steeds bezorgd door dezelfde enthousiaste vrijwilligers en ook de coördinatoren blijven hun werkzaamheden uitoefenen. Zij zorgen er met elkaar voor dat er van Grote Keeten tot Petten, van Burgerbrug tot Schagerbrug en in ’t Zand en Oudesluis dagelijks een verse maaltijd wordt bezorgd bij ruim 50 maaltijdgebruikers.

Heeft u ook interesse in het gebruiken van een koelverse maaltijd? Of wilt u aan de slag als vrijwilliger? Neemt u dan contact op met het Maaltijd Service Punt. Bereikbaar van 8.30 tot 11.30 uur op nummer 0224-273150. Of bij uw coördinatrice voor ’t Zand en Oudesluis; Hilke Schagen, 0224-591487

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info