Uitgaan in Schagen begint zaterdag om tien uur

Op facebook is er veel om te doen. Een groep jongeren heeft een plan bedacht om het uitgaan in Schagen eerder te laten starten. Samen met de horeca in het centrum van de stad en de gemeente Schagen organiseren zij op zaterdag 27 september een avond die al om 22.00 uur gezellig is. Onder de naam ‘Early Birds Schagen’ roepen zij jongeren op om eerder uit te gaan.

Reden hiervoor is dat het volgens veel jongeren nu veel te laat gezellig wordt, vroeger was dit anders. De initiatiefnemers willen graag weer terug naar de avonden waarop het om 22.00 uur al gezellig druk is.

Voor de horeca is het eerdere stappen ook een mooie kans. Als het uitgaan eerder start verwachten zij meer mensen. De horeca werkt dan ook graag mee aan ‘Early Birds Schagen’. Zij zorgen dat de muziek om 22.00 uur begint en houden speciale acties. Zo draaien dj’s Klatch und Klatch bij ’t Noord vanaf 21.30 uur en heeft Wonder’s Wonderful Early Bird Night met feest DJ Vincent vanaf 21:30 uur.

Uit zowel onderzoek van Kees Molenaar (18 jaar, Callantsoog) als Rolf Kusch (20 jaar, Tuitjenhorn) blijkt dat jongeren zelf ook graag eerder willen gaan stappen. “Alleen moeten ze het gewoon een keer doen”, aldus Molenaar. Kusch: “Jongeren willen echt niet allemaal tot een uur ’s nachts voorzitten bij iemand in de schuur. Je wilt natuurlijk ook andere mensen ontmoeten bij het uitgaan en dat doe je toch echt in een kroeg.”

De oprichters van ‘Early Birds Schagen’ noemen zich ambassadeurs voor eerder uitgaan. Dit zijn: Rolf Kusch, Ben Snaas, Kees Molenaar, Aline de Wit, Edo Wijnker, Maaike Tesselaar, Daphne Pieterse, Tino Zwirs, Roy van der Weel, Patrick Brakenhoff, Hilde Stulp, Amir Awad, Nico Grundmann en wethouder Jelle Beemsterboer. Zij roepen iedereen die van een feestje houdt op om zaterdag 27 september om 22.00 uur in het centrum van Schagen te zijn. Als voorbereiding op deze gezellige stapavond, hebben zij nog een overleg op dinsdag 23 september om 19.30 uur in de Smidse. Wie wil meedenken over het gezellig maken van de stapavond is van harte welkom aan te schuiven.

Zie ook: https://www.facebook.com/earlybirdsschagen

Early Birds Schagen

 

 

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info