Vader en zoon Bleijendaal winnen vijfde klaverjasdrive

Hadden we in januari te maken met een flinke stroomstoring, deze keer hing een dikke deken van grauwe mist over het dorp. Het Geel-Zwart paviljoen was maar moeilijk bereikbaar, zeker voor de deelnemers van buiten ’t Zand. Met name de Schagenezen arriveerden aan de latige kant. Desalniettemin waren er weer twaalf tafels bezet die reeds ’s middags in slagorde door Bas L. waren opgesteld. Hulde!

Jos Tesselaar, Danny Gouda en Maurice Dignum verzorgden de deelnemers tijdig van de nodige hapjes en drankjes waarvoor zij luidruchtig werden bedankt. En de loterij had nog een paar prijsjes voor ze in petto. Daarin was Simone Buter overigens de gelukkigste. Op haar nummer 348 viel de ruim gevulde boodschappenmand. Jan van der Voort had zo zijn eigen tactiek. Hij mocht een nummertje uit de grote emmer halen en viste er het nummer 222 uit. U raadt het al: één van zijn eigen nummertjes.
Bij het kaarten ging de eerste pitprijs, een heerlijke wollen muts van Martin Schilder Bedrijfswagens, naar Adriaan en Mart. Met dank aan de kookwekker. In de tweede ronde ging de prijs naar het koppel met het laagste aantal punten. De dames Portegijs en De Wit kwamen zodoende in het bezit van een ruime portie snert van keurslager De Ruijter. In de derde ronde bepaalde de kookwekker wederom de pitprijs. Joop en Mattijs waren de gelukkigen en kregen een heerlijke muts van KIA (the power to surprise, aldus John Buik).
Op deze avond kwamen Rob Burger en zijn invallermaat Jan Ammerlaan niet tot grootse daden. Lukt het met vaste maat Jan Romar al niet bijzonder, nu was het helemaal huilen met de pet op. De poedelprijs, boerenkool met worst, was hun deel. Voor de piepers zouden de heren zelf wel zorgen. Stukken beter verging het Joop en Mattijs. Met maar liefst 6074 punten waren zij de winnaars van de avond en ontvingen ieder de, inmiddels, beroemde mand. Joop en Mattijs zijn nadrukkelijk op jacht naar het nu nog leidende koppel Ed K. en Jeroen L. Ze hebben echter nog maar één avond om deze jacht tot een succes te maken. Maandag 16 maart aanstaande is namelijk alweer de laatste drive van dit seizoen.
U bent bij deze allen van harte uitgenodigd!
Klik hier voor de stand.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info