Vlag uit voor de Nederlandse Veteranen

Zaterdag 24 juni vieren we de Nationale Veteranendag en worden de meer dan 100.000 veteranen in Den Haag in het zonnetje gezet. De veteranen worden op deze dag bedankt voor hun inzet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. Sinds 2005 wordt op de laatste zaterdag van juni de Nederlandse Veteranendag gehouden in Den Haag. Schagen bedankt de Nederlandse veteranen door op deze dag de Veteranenvlag te laten wapperen op het gemeentehuis, ook in Schagen.

Voor meer informatie over de Nederlandse Veteranendag klik hier.

Tijdens de Nederlandse Veteranendag zullen er Nederlanders zijn die een witte anjer dragen uit respect voor de veteranen die zich hebben ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De Witte Anjer is het nationale symbool voor erkenning en waardering voor de Nederlandse Veteraan. Uit respect voor deze veteranen heeft de gemeente Schagen in 2021 het Witte Anjer perkje laten aanleggen, in het plantsoen voor het gemeentehuis, herkenbaar aan het bordje van het Veteraneninstituut.

 

Op zaterdag 16 september 2023 wordt de Schagense Veteranendag georganiseerd. Veteranen die in de gemeente wonen, ontvangen hiervoor binnenkort een officiële uitnodiging.

 

Voor informatie of vragen hierover kunt u contact opnemen met de gemeente Schagen via kabinetszaken@schagen.nl

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info