Met korting naar de film

Zaterdagavond 21 september is er een voorstelling in filmtheater De Luxe. Speciaal met korting, voor mensen die zorg hebben voor een naaste met dementie.

Wie zorg heeft over een familielid met een vorm van dementie. Of zorg over een bekende die Alzheimer heeft. Die kan met korting naar de film ‘The Leisure Seeker’ op zaterdag 21 september bij Filmtheater De Luxe aan Torenstraat 18 in Schagen.

 

Speciale filmavond Schagen

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Dan organiseert de gemeente een avond speciaal voor inwoners die zorgen voor iemand met dementie. Vanaf 19.00 uur zijn deze mensen welkom in de foyer van filmtheater De Luxe in Schagen. Hier kunnen zij alles te weten komen over dementie en de hulp die zij kunnen krijgen bij de zorg voor hun familielid of bekende. Om 20.00 uur opent wethouder Van der Veek de romantische tragikomedie ‘The Leisure Seeker’. Na afloop van de film, om 22.30 uur, kan ieder die wil nog napraten in de foyer. Voor koffie, thee of fris wordt gezorgd.

 

Filmkaartjes kunnen voor 5 euro per stuk gekocht worden door te mailen naar info@filmtheaterdeluxe.nl. Indien wenselijk kan men voor deze avond respijthulp krijgen voor de zorg voor het familielid of bekende met dementie. Dit kan door contact op te nemen met het Mantelzorgcentrum via 0224 – 74 50 59 (vragen naar Marianne Weel).

 

Gezellige ochtend Callantsoog

Ook zijn de verzorgers samen met hun familielid of bekende met dementie van harte welkom in de ochtend. Dan kunnen zij in Callantsoog genieten van liedjes van vroeger, een vrolijke beweegactiviteit en van elkaar. Vanaf 09.30 uur worden zij door de ‘Toilet Thea’s’ verwelkomd in Dorpshuis Kolfweid aan Jewelweg 7 in Callantsoog. Burgemeester Marjan van Kampen opent om 10 uur. De ochtend duurt tot 12.30 uur. De bijeenkomst is geheel gratis, voor koffie, thee, fris en wat lekkers wordt gezorgd. Het is voor de catering wel nodig dat mensen zich aanmelden voor deze ochtend. Dat kan via www.schagen.nl/dementievriendelijk of via 0224-210 400 (vragen naar Gerlantje Faber).

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info