Wat is uw idee voor een aardgasvrij Schagen?

Uit onderzoek van gemeente Schagen is gebleken dat inwoners en ondernemers zelf willen bepalen hoe (91%) én wanneer (82%) ze van het aardgas af gaan. Ze willen dus zelf keuzes maken over aardgasvrij wonen. Om ideeën te verzamelen over manieren waarop de gemeente dit kan doen, is er een digitale participatieplatform samen.schagen.nl in het leven geroepen.

Op dit moment kunnen inwoners nog kiezen of ze douchen, koken of hun huis verwarmen met aardgas. Dat verandert in de komende 30 jaar. Niet in één keer, maar langzaam en in stappen.
Op samen.schagen.nl worden ideeën verzameld over het duurzaam verwarmen in buurten, wijken, of in de omgeving van Schagen. Op dit platform nemen we inwoners en ondernemers mee in het proces en de planning om een zogeheten Transitievisie Warmte Schagen te maken. Hierin komt te staan wanneer welke buurt, wijk of gebied van het aardgas afgaat. En welke andere keuzes er zijn.

Hans Heddes, wethouder duurzaamheid: “De visie geeft ons richting hoe we dat doen en bestaat uit een stappenplan waarin wij uw mening hebben verwerkt. Tijdens dit hele proces willen we dat u meedenkt, meedoet en meebeslist. Heeft u een idee hoe u zonder aardgas kunt wonen? In welke wijken ziet u kansen om van het aardgas af te gaan? Wat voor kansen ziet u dan? Laat ons weten wat uw idee is, zodat we Schagen stap voor stap duurzamer kunnen maken!”

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info