Zabo Plant heeft wereldwijd voet aan de grond

Zakenclub ’t Zand organiseert sinds 1998 de verkiezing Ondernemer van het Jaar onder haar leden. Elk jaar selecteert de zakenclub vier ondernemers die strijden om deze felbegeerde prijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand op woensdag 6 januari 2016 wordt bekend gemaakt wie tot ondernemer van het jaar 2015 is gekozen en zo de opvolger wordt van EMT. Op de site van tzand.info worden de vier genomineerden uitgelicht. Vandaag de vierde en laatste genomineerde: Zabo Plant.

Lelies van Zabo Plant gaan de hele wereld over. Door te werken met vaste leveranciers uit de regio en ze vakkundig personeel in dienst hebben zorgt de onderneming voor een constante kwaliteit van haar product. “99 Procent van onze lelies gaan de grens over”, vertelt Jacob Langelaan (47), die verantwoordelijk is voor de inkoop.

Langelaan is mede-eigenaar en heeft de afgelopen jaren genoeg veranderingen meegemaakt. “Tien jaar geleden kregen we van tweehonderd kwekers lelies en nu zijn dat er 35. De lijnen zijn korter geworden en dat zorgt voor een betere samenwerking. De bemiddelaars weten ook precies wat wij willen.”

Bonnefooi
Frits Kneppers ging dertig jaar geleden met een rugzak op de bonnefooi naar Japan. Het bedrijf kreeg er voet aan wal. Niet veel later volgde ook de Verenigde Staten als belangrijke afzetmarkt. Langelaan: “Inmiddels zijn landen als China en Vietnam ook heel belangrijk geworden. De markt in Vietnam is in tien jaar enorm gegroeid. Lelies zijn daar heel populair. Sinds drie jaar hebben we ook een vestiging in Chili. Dat zorgt ervoor dat we het hele jaar door verse bloemen kunnen leveren.” Zabo Plant is ook voor de ondernemer van het jaar verkiezing in de gemeente Schagen genomineerd. Het zijn mooie benoemingen in de drukste tijd van het jaar. “Blijkbaar heeft men ons ontdekt. Heel erg leuk natuurlijk”, besluit Langelaan. Voor meer informatie: www.zaboplant.nl.

De drie eigenaren met vlnr Jacob Langelaan, Frits Kneppers en Kees Landvreugd
De drie eigenaren met vlnr Jacob Langelaan, Frits Kneppers en Kees Landvreugd

Genomineerde Zabo Plant (2)

FOTOGRAFIE ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info