Zabo Plant verkozen tot Ondernemer van het Jaar

Tijdens de Nieuwjaarsreceptie van Zakenclub ’t Zand van afgelopen woensdagavond in het voorcafé van de Jonge Prins is lelie-exporteur Zabo Plant door de leden verkozen tot Ondernemer van het Jaar. De directieleden Frits Kneppers, Jacob Langelaan en Kees Landvreugd kregen de prijs overhandigd door Gustaaf en Janco Zeeman van EMT, de winnaars van vorig jaar.

Voorafgaand aan de bekendmaking van de ondernemer van het jaar verwelkomde vice-voorzitter van Zakenclub ’t Zand Rob Dekker alle aanwezigen en met name de genomineerden Zabo Plant, The Travel Company You & Me, kinderdagverblijf ’t Zandkasteel en sportcentrum MultiFit. In zijn openingswoord blikte Dekker terug op een succesvol jaar, maar ook wereldwijd een heftig jaar. Dekker: “2016 wordt een jaar met nieuwe uitdagingen, maar waarschijnlijk ook problemen. Laten we vanuit die problemen weer kansen zien voor de toekomst. Als Zakenclub ’t Zand streven we er weer naar om de sfeer en het ondernemerschap in het dorp goed te houden. Voor ons als zakenclub was het een succesvol jaar met als hoogtepunten de Open Bedrijvendag, de opening van het vernieuwde dorpsplein en het verschijnen van de krant ’t Zand inZicht. En natuurlijk het positieve nieuws rond de uitbreiding van het industrieterrein. Na jaren en jaren staan eindelijk alle seinen op groen voor deze zo gewilde uitbreiding. Hopelijk is de bouw van het nieuwe industrieterrein volgend jaar om deze tijd volop in gang.”

Sinterklaas

Voordat de uiteindelijke winnaar van de ondernemersverkiezing bekend werd gemaakt las de vice-voorzitter nog een ingekomen brief vanuit Madrid voor. Sinterklaas in hoogst eigen persoon had een brief naar de zakenclub geschreven over de enorme gastvrije ontvangst die hij en zijn pieten hebben gekregen in Molen de Hoop in ’t Zand. Het verzoek van de goedheiligman aan de zakenclub was dan ook om het Sinterklaascomité voor te dragen voor de aanmoedigingsprijs. Dit verzoek werd unaniem gehonoreerd, waarna het voltallige Sinterklaascomité de aanmoedigingsprijs overhandigd kreeg. Vervolgens was het de beurt aan de Schager Courant om in persoon van verslaggever Harry de Jong de Krantenprijs te overhandigen. Kinderdagverblijf ’t Zandkasteel was volgens de krant de winnaar van hun Krantenprijs geworden. Nicole de Waard en Simone Snip kregen de prijs en bloemen overhandigd. Vervolgens werd na een toelichting over alle genomineerden, Zabo Plant als uiteindelijke winnaar van de verkiezing Ondernemer van het Jaar uitgeroepen. Van de 43 stemmen van de leden ging maar liefst 35 procent van de stemmen naar het wereldwijd opererende bedrijf. Namens de winnaar nam Jacob Langelaan het woord: “We zijn uiteraard zeer vereerd met deze prijs en zien het dan ook als kers op de taart. We gaan er zeker van genieten.” Zabo Plant is eveneens in de race voor de uitverkiezing van Ondernemer van het Jaar van de gemeente Schagen. Zaterdag 9 januari wordt in KDanz in Schagen bekend gemaakt wie de uiteindelijke winnaar van deze verkiezing is.

 

V.l.n.r.: Jacob Langelaan, Frits Kneppers en Kees Landvreugd van Zabo Plant.

 

Genomineerde Zabo Plant (2)

De drie eigenaren met vlnr Jacob Langelaan, Frits Kneppers en Kees Landvreugd

FOTO’S: ANDRÉ SONDERMAN

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info