AED Schagen organiseert een basis training AED

Op 20 febr. Van 19.30 tot 22.30 uur in de Sporthal de Molentocht, P. Ottstraat 1, 1751 CW  Schagerbrug

23 maart van 09.00 tot 12.00 uur in de Dorpshuis  de Uijtkijk, M. Breedstraat 1 1752 AG St. Maartenbrug.

Opgeven kan bij via E-mail; hillie.stallinga@hccnet.nl of telefoon 06-30072830.

Hier zijn voor u geen kosten aan verbonden.

U kunt AED vrijwilliger worden als u een cursus reanimatie en AED training heeft gevolgd. Reanimeren en AED bediening leert u in 3 uur. U oefent de technieken op een reanimatiepop onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur. Aan het einde van de les weet u hoe u een hartstilstand herkent, hoe u het bewustzijn en de ademhaling van een slachtoffer controleert, hoe u hartmassage en mond-op-mondbeademing toepast en hoe u een AED apparaat bedient.

Wanneer iemand 112 belt en meldt dat er sprake is van een hartstilstand, stuurt de centralist een ambulance en laat tegelijkertijd een sms-bericht uitgaan naar een team van AED-vrijwilligers. Dit zijn bij Hartslagnu aangemelde en getrainde vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers wordt opgeroepen om de dichtstbijzijnde AED ter plaatse te brengen. Tegelijkertijd wordt een aantal vrijwilligers opgeroepen om naar de plaats van het ongeval te gaan en de reanimatie te starten. De sms wordt altijd naar meerdere AED vrijwilligers gestuurd. Dit is het 6-minuten-netwerk.
De tijd tussen het optreden van een hartstilstand en de start van de reanimatie wordt met het 6-minuten-netwerk sterk verkort en de kans op overleven neemt toe. Het 6-minuten-netwerk is in de gehele gemeente Schagen operationeel

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info