BAH!!!

Goedemorgen mijnheer, weertje hè! Goedemorgen mevrouw, zeker weten.
Het weer. Een makkelijk en veel besproken onderwerp. Het eerste wat je zegt als je ergens binnen komt voor een bakkie “pffffff wat een wind” terwijl je je sjaal af draait en je verwarde haar in model probeert te brengen. Of waar je over begint in een ijselijk stille wachtkamer “wat is het warm hè!”. Meestal reageert de , vaak ongevraagde ontvanger met een steeds terug kerend “het is voorspelt” of “ het wordt van het weekend minder………………….zeggen ze”.

Hoe het ook zei, het is niet vaak goed. Is het eindelijk een heerlijk aangename temperatuur dan is het snel té warm. En regent het na een periode van droogte dan is het te nat. Te koud als het te lang bloedheet is geweest. Te droog als het te lang nat is geweest en ga zo maar door. Ik raak er wel eens van in de war wat men nu wil.

Het weer zelf ook trouwens. Hoorde ik laatst de vogeltjes fluiten alsof zij het voorjaar al aankondigde. Moest ik de dag daarna de voorruit van mijn auto krabben. Ook de flora is van de reutel. De knoppen in mijn heg groeien als kool en laatst op de radio hoorde ik een mannetje die zijn eerste asperges had gestoken.
De bronafbeelding bekijken

Op het moment raast de wind langs het huis, en klettert de regen op het dakraam. Ik zoek op internet naar bikini’s voor de zomer. Wanneer die ook komen zal. Wat mij betreft is dat niet snel genoeg. Want dit keer ben ik het ook spetter zat en klaag ik steen en been. 3-4 maanden van herfstachtig weer. Regen regen regen en wind. Alles is nat, alles is drassig en modderig, alles is grauw. Meerdere keren per dag kan je er op rekenen dat je zorgvuldig aangebrachte make-up tot aan je kin naar beneden toe druipt. Of je getoupeerde pruik als een baksteen in elkaar zakt. Zelfs de hond vertikt het om vrolijk op te springen voor een wandeling. Zeker weer van die natte modderige poten halen, 4 zelfs. Ja echt, ook de hond vraagt zich af wanneer het weer strandweer wordt. Zet die nare wind en regen maar een tijdje in quarantaine wat ons betreft……………..Laat het zonnetje maar komen!

vrolijke groet

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info