Begroting Schagen draait om geluk inwoners

De begroting 2018 van de gemeente Schagen draait helemaal om het geluk van haar inwoners en ondernemers. Wethouder Financiën Jan Steven van Dijk: “Bij alles wat in de begroting staat, hebben we ons afgevraagd: hoe draagt dit bij aan het geluk van onze inwoners? En kunnen we iets in ons werk anders doen, zodat het nog meer bijdraagt? Daarom komen er volgend jaar Geluksplekken, zijn er Geluksbudgetten voor minima die geïsoleerd leven en willen we meer aan participatie doen. Samen bereiken we namelijk veel meer.”

In de begroting staat bij alles wat we doen hoe we willen bijdragen aan geluk. Bijvoorbeeld dat we de verbondenheid in de buurten willen verbeteren of doordat de gemeente de werkgelegenheid stimuleert. Dit zijn factoren die wetenschappelijk bewezen bijdragen aan geluk. “Schagen is uniek in de manier waarop wij bij het begroten sturen op geluk. Daarmee laten we zien dat de gemeente over meer gaat dan financieel resultaat of welvaart, maar dat ook het welzijn van de inwoners een belangrijke factor is bij de keuzes die wij maken en daar zijn we best trots op,” aldus wethouder Van Dijk.

Financieel gezonde gemeente

De begroting 2018 is sluitend. Dat betekent dat er niet meer uitgaat dan er binnenkomt. De komende jaren zet de gemeente wel extra geld opzij voor de openbare ruimte. Dat doet de gemeente om te voorkomen dat zij in de toekomst miljoenen tekort komt voor het onderhoud.

De complete begroting is digitaal te vinden op www.schagen.nl/begroting2018 De gemeenteraad behandelt de begroting in een aparte begrotingsraad op 7 november.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info