Bijeenkomst voor mensen met dementie en hun mantelzorgers

Zaterdag 21 september 2019 is het Wereld Alzheimerdag. Speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers is er dan een gezellige ochtend in Dorpshuis Kolfweid aan de Jewelweg 7 in Callantsoog. Wie wil komen, is welkom om gratis te genieten van liedjes van vroeger, een vrolijke beweegactiviteit en van elkaar.

Op het programma staat vanaf 9.30 uur de feestelijke inloop met de ‘Toilet Thea’s, om 10.00 uur opening door burgemeester Van Kampen en vanaf 10.15 uur het muzikaal optreden met oud Hollandse liedjes. Tussendoor kan iedereen kennis maken met het activiteiten aanbod in dorpen en stad van gemeente Schagen. Om 10.30 uur en om 11.15 uur is er een vrolijke beweegactiviteit, waar iedereen aan mee kan doen. Om 12.00 uur is er nog een half uurtje nagenieten, waarna de gemeenteraadsleden die ambassadeur zijn van onze dementievriendelijke gemeente de afsluiting doen.

De bijeenkomst is geheel gratis, voor koffie, thee, fris en wat lekkers wordt gezorgd. Het is voor de catering wel nodig dat men zich aanmeldt voor deze ochtend. Dat kan uiterlijk vrijdag 13 september via www.schagen.nl/dementievriendelijk of via het telefoonnummer 0224- 210 400 (vragen naar Gerlantje Faber).

Dementievriendelijke gemeente Schagen
De Ambassadeursraadsleden van gemeente Schagen (Marcel Sanders, Puck de Nijs, Marga Mulder en Harry Piket) schenken samen met lokale partners specifieke aandacht aan het creëren van meer bewustwording voor dementie. De samenwerkingspartners zijn Alzheimer NL afd. NHN, Gemeente Schagen, Geriant, Humanitas, Mantelzorgcentrum, Mee & De Wering, Netwerk Dementie NHN, Omring, Team Sportservice, Wonen Plus Welzijn en Woonzorggroep Samen. Samen maken zij de gezellige ochtend tijdens Wereld Alzheimerdag mogelijk.

Iedereen kan wat betekenen
Schagen wil een gemeente zijn voor iedereen. Een gemeente waarin mensen met dementie en hun mantelzorgers zo lang mogelijk thuis wonen en kunnen participeren in de samenleving. Iedereen, van gemeentebestuur tot bankmedewerker, van buurman tot ondernemer, van politie tot vereniging, kan iets betekenen. Bijvoorbeeld door de gratis training Goed omgaan met dementie te volgen. Meer informatie hierover is te vinden op www.schagen.nl/dementievriendelijk.

Heb jij ook nieuws? Mail het aan redactie@tzand.info